Månadens bok på infoteket, november 2023

Infoteket tipsar om böcker och filmer kring funktionsnedsättningar och diagnoser. "Att möta föräldrar med npf " är månadens bok i november 2023.

Bokomslag "Att möta föräldrar med npf". Gula bubblor och blomstjälk på turkos bakgrund.Författarens namn är Therese Allvar.

Att möta föräldrar med npf 

Av: Therese Allvar 

Föräldrar med npf lever ofta i en vardag full av stress och hög belastning. Kontakter med skola, vård och omsorg kan då kännas både jobbiga och svåra. Att få ett bra och tydligt bemötande kan göra stor skillnad. Du som arbetar inom skola, förskola, hälso- och sjukvård kan med rätt kunskap göra mycket för att underlätta för dessa föräldrar.  

Men hur får jag till ett riktigt bra möte? Hur undviker jag missförstånd och onödig stress? Behöver jag anpassa min kommunikation och hur vet jag att jag är tydlig nog?  I den här lättlästa boken får du många konkreta tips på vad du kan behöva tänka på för att få till ett bra möte, som funkar för alla. Boken varvar teori och exempel från verkligheten och ger en ökad förståelse för personer med npf. Ett särskilt avsnitt ägnas åt genomförande av planerade möten – från kallelse till avslut – både enskilda och i grupp, och ett kapitel beskriver hur orosanmälningar kan hanteras. 

Boken vänder sig till dig som arbetar inom till exempel skola, förskola eller hälso- och sjukvård och som ibland möter föräldrar/vårdnadshavare med npf. Men alla som möter personer med npf, föräldrar eller ej, kan ha stor nytta av tipsen i boken.  

Läs i webbkatalogen om "Att möta föräldrar med npf" finns inne för utlåning (welib.se).