Månadens bok på infoteket, oktober 2023

Infoteket tipsar om böcker och filmer kring funktionsnedsättningar och diagnoser. "Elsa går inte till skolan" är månadens bok i oktober 2023.

Bokomslag: Illustration av person med hus framför ansiktet.

Elsa går inte till skolan

Av: Sara Sjöblom    

Elsa kan inte gå till skolan. Det är som om ett osynligt kraftfält hindrar henne. Det går bara inte. När hon var mindre tyckte hon om skolan. Men nu går hon på mellanstadiet och allt har blivit svårare. Lekarna har inte längre tydliga regler och allt känns rörigt. Ändå saknar hon skolan ibland. Och kompisarna. Men en dag får Elsa besök av någon som kanske kan hjälpa henne. Hon heter Mona och vill hjälpa Elsa att förstå vad det är för krafter som hindrar henne från att gå till skolan. En detektiv! Frågan är bara om hon är beredd att ge detektiven en chans...

Sara Sjöblom är utbildad samtalsterapeut, och arbetar framför allt med frågor som rör barn, skola och föräldraskap. Med boken om Elsa vill hon hjälpa barn att sätta ord på sina svårigheter, men också förstå att de finns fler barn som har svårt för att komma i väg till skolan.

Boken är lättläst och passar att läsa för barn i samma situation som Elsa. Men också klasskamrater, pedagoger och föräldrar.

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken finns inne för utlåning på infoteket (welib.se).

Hitta på sidan