Månadens bok på Infoteket maj-juni 2024

Infoteket tipsar om böcker och filmer kring funktionsnedsättningar och diagnoser. De böcker vi tipsar om finns att låna på Infoteket i Uppsala. "Nej, inte så!" är månadens bok i maj och juni 2024.

Bokomslag "Autism inifrån - Nej, inte så". Illustration med barn som gråter och ser argt ut med barn som gråter och ser argt ut, knutna händer ovanför huvudet. .

Nej, inte så!

En bok i serien Autism inifrån av Anna Lorfalk och Pia Hammargren

Hur är det att vara liten och ha autism? Hur beskriver man för ett mindre barn hur autism kan upplevas?  

Funkibator förlag har gett ut boken ”Autism inifrån – NEJ, inte så!” för att barn och vuxna ska få en inblick i hur vardagen kan upplevas när man har autism. Med korta texter och bilder beskriver den hur olika situationer kan kännas. Kläder som kliar, mat som blandas, höga ljud som stör, för stark tandkräm och mycket annat som är vanligt hos barn med autism. Boken ger igenkänning för barn i aktuell situation samt kunskap och medvetenhet för omgivande barn och vuxna.  

Boken vänder sig till de allra minsta barnen och kan fungera som ett bra underlag för samtal om det som kan kännas jobbigt och svårt, men även om vad man gillar och behöver. I slutet av boken finns en utförlig handledning som stöd för vuxna.  

Läs i webbkatalogen om boken "Nej, inte så!" finns inne för utlåning på Infoteket (welib.se).

Hitta på sidan