Månadens bok på Infoteket mars 2024

Infoteket tipsar om böcker och filmer kring funktionsnedsättningar och diagnoser. De böcker vi tipsar om finns att låna på Infoteket i Uppsala. "Aldrig släppa taget" är månadens bok i mars 2024.

Aldrig släppa taget  

Av: Tilda Boisen och Frida Boisen

Sent en fredagskväll i januari 2021 inkommer ett samtal till SOS Alarm. En tonårig flicka har kastat sig ut genom ett öppet fönster. Det som händer denna kväll är kulmen på ett år där Tilda Boisen, 15 år, kämpat hårt med sin ångest utan att få den hjälp hon behöver.

Familjen har försökt hjälpa. De har redan varit på psykakuten, stått i kö till Bup, blivit avskrivna och skickade till BUMM, utan att någon riktigt tagit på sig ansvaret för att hjälpa den unga flickan med hennes mående. Men den här natten ställs allt på sin spets och sakta börjar vården maskineri att rulla. Men resan mot ett bättre mående är lång och brokig.

Mor och dotter Boisen har gemensamt skrivit en självbiografisk berättelse, som är stark och ärlig. Det är en berättelse om en tonårsdotter som kämpar för sitt liv. Om föräldrar som försöker hjälpa, men som inte riktigt når fram. Om ett samhälle där resurserna inte räcker till. Men också om kärlek, ork och hopp.

Läs i webbkatalogen om boken "Aldrig släppa taget" finns inne för utlåning (welib.se).

Hitta på sidan