Tema 5: Prata om sådant som har hänt

Det är viktigt för alla människor att känna samhörighet och att vara delaktig i samtal och småprat. Det är viktigt att skapa bra förutsättningar för att dagligen kunna ha pratstunder. Att kommentera och berätta om sådant som har hänt under dagen eller i helgen är en typ av samtal som är bra att planera in varje dag.

När ni ska prata om sådant som har hänt så är det bra att använda tecken, bilder och foton som komplement till tal. En kommunikationsdagbok eller en app i form av fotokalender kan också vara ett bra samtalsstöd.

De tecken vi har gått igenom under hela kursen är tecken som vi tror att du kan ha nytta av i dessa situationer. Du behöver också vara aktiv själv och välja ut vilka tecken som är viktigast för dig och din samtalspartner.

Starta Tema 5

Innehåll:

• Kort presentation av temat
  • Genomgång av tecken
  • Övningsuppgift
  • Genomgång av hemuppgift
  • Utvärdering

Starta kursavsnittet för tema 5 (Quickchannel - öppnas i nytt fönster)

Om filmerna i kursen

Filmerna i kursen är textade på svenska. För att undertexterna ska visas ska du klicka du på knappen "CC" i filmrutans nedre kant. Textningen fungerar inte i Internet Explorer. Använd annan webbläsare, till exempel Edge, Chrome eller Safari.

Den här kursen är skapad av Habiliteringen i Uppsala län.

Kontakt med ansvarig för innehållet på sidan sker genom e-post till: habiliteringen@regionuppsala.se.

Hitta på sidan