Filmvisning på Fyrisbiografen

Välkommen till Fyrisbiografen! Torsdag 2 maj har du möjligheten att se tre unika kortfilmer av och med deltagarna från Region Uppsala folkhögskolas ettåriga film- och skådespeleriutbildning.

Under kortfilmsprojektet har deltagarna skött alla roller själva, både framför och bakom kameran. De har arbetat med manus, regi, filmning och klippning under vägledning av Annette Skåhlberg, Andreas Gejke och Dani Kouyaté.

Program

Programmet är 45 minuter långt och visas två gånger, klockan 15.15 och klockan 17.45. Efter filmvisningarna finns det möjlighet att ställa frågor till filmskaparna.

Filmerna som visas är:

Tornet

av Molly Jonsson, Ossian Sundén, Emma Tinnis, Ella Widmark och Oskar Åkerström

Efter en olycksbådande tarotkortsläsning ställs Olivia ansikte mot ansikte med sitt öde. Kan hon finna tro i sitt förhållande, och därmed rädda sin relation med pojkvännen Anton?

Ett nytt stycke

av Pella Appelfeldt Wahlberg, Elin Höglind, Isak Sjölander och Linnea Skarin Petrén

En ung kvinna följer sin pappas spår. Ett nytt liv, den första kärleken och ett sista val. Vad är man kapabel att göra för få stanna i gruppens värme? Vilken verklighet är egentligen sann?

Syskonblod

Av Johan Berchtold, Matilda Kumlien, Nova Kusén, Agnes Selberg Låby och Robin Svedström

"Är blod tjockare än vatten?  

När Linnea knackar på hos Linus öppnas dörren till ett mörkt förflutet han svurit att glömma. Två syskon finner sig i en kamp mot skuggor från förr i hopp om att nå fram till varandra igen. Men är bandet mellan dem starkt nog att stå emot skuggan som hänger över dem båda?"

Adress

S:t Olofsgatan 10
753 12 Uppsala

Biljettbokning

Fri entré! Biljett krävs och bokas via biljettlänk.  Om du får förhinder vill vi att du avbokar din biljett genom att ringa Fyrisbiografens kassan under biografens öppettider på telefonnummer 070 - 573 07 74. Tack!

Boka dina biljetter här!

Länk till biljettbokning

Kontakt

Johanna Pettersson

Marknadsföringsansvarig / IKT-samordnare

Hitta på sidan