Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Är du arbetssökande och saknar grundskole- eller gymnasiekompetens? Vill du arbeta kreativt med kultur och skapande? Vill du delta i en kurs med fokus på motivation, inspiration, glädje och lust? Ny kursstart 1 mars!

Informationsträffar 

Den 16/2 och 18/2 har vi informationsträffar för att berätta mer om SMF-kursen som startar den 1/3. Du väljer själv om du vill komma till skolan eller delta digitalt. Länken till videomötet kommer att publiceras här. Ingen anmälan behövs!

16/2 kl. 14:00-15:00
18/2 kl. 14:00-15:00

Länk om du vill delta digitalt: https://meet.google.com/cfs-ofqk-bps
Du kan ansluta från 13:45. När du klickar på länken behöver du godkänna kamera och mikrofon. Klicka sedan på Be om att få gå med. Använder du mobil laddar du ner appen Google Meet.

Kursupplägg

Prova ett annorlunda sätt att studera. På Uppsala folkhögskola är du en viktig del i planeringen av kursens innehåll och mål. Vår SMF-kurs (StudieMotiverande Folkhögskolekurs) pågår under tre månader och är en unik möjlighet att känna på studier på folkhögskola. I vårt arbetssätt är gruppen viktig och det finns tid för samtal och erfarenhetsutbyte. Här finns en chans för dig att hitta motivation och lust till studier.

Vem kan söka kursen?

Kursen riktar sig till dig som är inskriven på arbetsförmedlingen och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan.

Mål för kursen

  • Väcka lust för studier.
  • Upptäcka folkhögskolans individanpassade pedagogik.
  • Hitta kreativa uttryckssätt.
  • Öka självinsikten och framtidstron.
  • Skapa en plan för framtiden.

Kostnad

Kursen är kostnadsfri och du behåller den ersättning du har från arbetsförmedlingen. Du kan även få ersättning för resor till och från skolan upp till 2 000 kronor.

Ansökan

Är du intresserad av att gå SMF kontaktar du Arbetsförmedlingen. Du kan också kontakta oss med anmälan eller frågor.

Kursdatum

Ht: 2020-11-23 (gruppstart, 16 deltagare)
Kursen löper 13 veckor.

Vt: 2021-03-01 (gruppstart, 16 deltagare)
Kursen löper 13 veckor.

Kontakt

Telefon: 018-611 66 10 (telefonsvar), 018-611 66 05
E-post: uppsala.folkhogskola@regionuppsala.se