Våra utbildningar och kurser

På Wiks folkhögskola kan du läsa flera olika typer av utbildningar och kortare kurser. På den här sidan hittar du aktuella utbildningar och kurser för läsåret 2020-2021.

Yrkeshögskoleutbildning till kontakttolk i arabiska, tigrinja och somaliska

Kontakttolk - Yrkeshögskoleutbildning

Talar du arabiska, somaliska eller tigrinja? Då har vi utbildningen för dig! Välkommen till yrkeshögskolans kontakttolkutbildning på Wik. Utbildningen är på 300 YH poäng och ger en yrkeshögskoleexamen.

Storytelling

Läs vår nya CSN-berättigade tremånadersutbildning i Storytelling. Berättelser har genom alla tider samlat människan, runt elden, fotogenlampan eller framför skärmen. Missa inte chansen att gå denna unika utbildning. Sista ansökningsdag 1/2 - 2021. Kursstart 1/3 - 2021. Välkommen med din ansökan!
Personer som sitter framför dator.

Tolkkurser

Hos oss kan du studera till tolk genom att gå en ettårig grundutbildning till kontakttolk på halvfart och distans. Vi ger också fördjupningskurser och preparandkurser inför Kammarkollegiets auktorisationsprov. Alla våra tolkkurser står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Ansökan till grundutbildningen till kontakttolk med start 27 januari 2021 är fortfarande öppen för dig med tolkspråk arabiska, uiguriska, ryska och engelska.

Fortbildningsserie för kulturskapare

Hösten 2020 startar Wiks folkhögskola och enheten för Kulturutveckling, Region Uppsala, en ny fortbildningsserie för professionellt verksamma kulturskapare inom olika kulturområden. Anmäl dig till en eller flera av kurserna.

Arrangera mera!

Fortbildningsserie i tre delar för ideella föreningar som arrangerar offentliga kulturarrangemang. Fortbildningsserien är ett samarbete mellan Wiks folkhögskola och enheten Kulturutveckling, Region Uppsala. Anmäl dig till samtliga tre delkurser eller välj enstaka kurstillfälle. Alla delkurser är fristående.
Höstlovskurser på Wik

Unga skapar!

Kulturlägret flyttas fram till vecka 8 på grund av skärpta råd för Uppsala län i syfte att minska spridningen av covid-19. Du som sökt och kommit in på en kurs behåller din plats och får gå kursen under sportlovet vecka 8 istället.

Mindful movement - med fokus på hälsa och välbefinnande

Kursen flyttas till den 29-31 januari 2021 på grund av skärpta restriktioner för att förhindra smittspridningen av Covid-19 i Uppsala län. Du som sökt kursen behåller din kursplats och bokning av boende. Vill du avboka kontakta oss via e-post.
Personer som sitter vid bord och tänker.

TSS - Tecken som stöd

TSS - Tecken som stöd är för dig som har en förvärvad hörselskada. Dina anhöriga är välkomna att delta i utbildningen. Tillsammans lär ni er Tecken Som Stöd (TSS) för att få kunskap i att kommunicera med varandra.
Personer som sitter runt ett bord.

Personlig assistent

21 september startar vår nya yrkesutbildning till personlig assistent. Utbildningen är en CSN-berättigad heltidsutbildning som varvar lärarledda lektioner med självstudier. Utbildningen innehåller olika delkurser och bidrar till kunskap och kompetens i arbetet med personer med funktionsvariation och äldre.

Musikläger KOMP

Är du mellan 11 och 18 år, älskar musik och vill spela och sjunga tillsammans med andra? Då är det här lägret för dig.

Kontakt

Wiks folkhögskola

Direkttelefon: 018-611 66 50
Besöksadress: Viks Mur 29 Uppsala