Våra kurser

På Wiks folkhögskola kan du läsa flera olika kurser. Här hittar du aktuella kurser för läsåret 2020-2021.

Personer som sitter runt ett bord.

Personlig assistent

21 september startar vår nya yrkesutbildning till personlig assistent. Utbildningen är en CSN-berättigad heltidsutbildning som varvar lärarledda lektioner med självstudier. Utbildningen innehåller olika delkurser och bidrar till kunskap och kompetens i arbetet med personer med funktionsvariation och äldre.
Personer som sitter framför dator.

Tolkkurser

Hos oss kan du studera till tolk genom att gå en ettårig grundutbildning till kontakttolk på halvfart och distans, med sex årliga träffar på Wik ett par mil utanför Uppsala. Vi ger också fördjupningskurser och preparandkurser inför Kammarkollegiets auktorisationsprov. Alla våra tolkkurser står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Personer som sitter vid bord och tänker.

TSS - Tecken som stöd

TSS - Tecken som stöd är för dig som har en förvärvad hörselskada. Dina anhöriga är välkomna att delta i utbildningen. Tillsammans lär ni er Tecken Som Stöd (TSS) för att få kunskap i att kommunicera med varandra.

Mindful movement - med fokus på hälsa och välbefinnande

Lär dig utforska och behärska de små detaljerna som gör stor skillnad! Helgkurs 6-8 november i feldenkraismetoden under ledning av feldenkraispedagogen Sofie Turse.

Kontakt

Wiks folkhögskola

Direkttelefon: 018-611 66 50
Besöksadress: Viks Mur 29 Uppsala