Våröppning 18 maj

Välkomna till våröppningen på Wiks slott den 18 maj klockan 11-16. Vi bjuder in stora som små till en dag fylld med roliga aktiviteter och härlig vårkänsla.

Tid och plats

Viks mur 29, lördag 18 maj 11 till 16

Om dagen

Under dagen vill vi fira in vårt nya växthus tillsammans med er med bubblor och sushi. Vi kommer också inviga Berättelsestigen, det här vill ni inte missa!

Segelfartyget R/V Sunbeam lägger till vid den gamla ångbåtsbryggan och välkomnar alla barn ombord för att träffa besättningen. Vad gjorde ett barn ombord på ett segelfartyg för 100 år sedan?  Vad gjorde Sunbeam i Medelhavet och hur gör man om man vill vara med och segla? Besättningen visar postrar, film och foton från Sunbeams historia, berättar om Sunbeam förr och idag. Lär er hur man slår knopar, kastar förtöjningslinor och hur de tunga seglen hissas.

För er som vill utforska slottet och dess historia från insidan är portarna öppna under hela dagen. I Slottsfrun är caféet öppet med varma och kalla drycker, gott fika och goda smörgåsar.

Upplandsstiftelsen är också på plats och erbjuder naturguidningar.

Region Uppsala folkhögskolas kulturutbildningar håller öppet med aktiviteter fyllda av konst, dans, teater och kortfilm.

Läs mer om deras program här: Wikdagen 18 maj (regionuppsala.se)

Kostnad

Alla aktiviteter är gratis, fika tillkommer en kostnad.

Program

Klockan 11 – Invigningstal av kultur och bildnings nämndordförande Helene Zeland Bodin

Klockan 13 – Invigning av växthuset med bubblor och sushi

Klockan 11.15 – 14.45 – Sunbeam välkomnar alla ombord

Klockan 11–16 –Slottet och slottscaféet har öppet

Klockan 11–16 – Naturguidningar med Upplandsstiftelsen