Konst tar plats

Konst tar plats är ett årligt återkommande projekt som syftar till att skapa utställningsmöjligheter för länets konstnärer och aktivera platser i olika delar av länet som vanligtvis inte har tillgång till samtidskonst. Projektet är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala konstnärsklubb under projektledning av Amanda Selinder.

Mellan 25 augusti – 4 september 2022 kommer Konst tar plats till Heby kommun och Folkets Park. Fem konstnärer med anknytning till Uppsala län kommer under två veckor att ställa ut ett eller ett par konstverk i Folkets Parks rotunda och skjutbana. Konstnärerna som medverkar i år är Sofie Stenberg, Naam Anomasiri, Tim Drougge, Johanna Hästö och Anna Haglund.

Invigning

Invigning av Konst tar plats sker i Heby Folkets Park kl. 17.00 den 25 augusti 2022. Konstnärerna är på plats och vi bjuder på snacks och alkoholfritt bubbel. Denna dag är utställningen öppen en timme längre, till kl. 19.00. Varmt välkomna!

Öppettider

Konst tar plats är öppet torsdag – söndag vecka 34–35 mellan kl. 14.00–18.00 torsdag till fredag samt kl. 12.00–16.00 lördag till söndag. Heby Folkets parks café kommer hålla öppet samtidigt som utställningen har öppet.

Workshops

Söndagen den 28 augusti håller konstnären Sofie Stenberg en workshop kring folkparkens former och och söndagen den 4 september håller Elisabeth Bucht i en workshop. Drop-in gäller mellan kl. 12.00-15.00 vid båda tillfällena och alla åldrar är välkomna! Workshops under Konst tar plats

Hitta till Heby Folkets park
För att ta dig till Heby Folkets Park från Uppsala centralstation kan du ta Mälartåget till Heby station och sedan promenera drygt 20 minuter, följ de utplacerade vägledningspilarna! Åker du med bil kan du ta väg 72 eller 272 mot Heby. Har du inte bil och har svårt att promenera från stationen, hör då av dig så försöker vi lösa det.

Tips på nytt offentligt verk vid Heby Folkets park
Genom ett samarbete mellan Folkets Hus och Parker och Statens konstråd invigs under augusti ett offentligt konstverk vid Heby Folkets Park av konstnären Åsa Cederqvist. Detta verk kommer stå färdigt att ta del av när Konst tar plats tar plats.

Foto: Amanda Selinder

Kontakt

Anna Holmbom

Verksamhetsutvecklare konst

Hitta på sidan