Hudmottagningen

Hudmottagningen tar emot patienter med olika typer av hudsjukdomar. De vanligaste hudbesvären som vi behandlar är psoriasis, eksem, acne och vitiligo. Vi bedömer även hudförändringar och födelsemärken. På ordination av våra läkare genomför vi medicinsk ljusbehandling.

 


Två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar, arbetar hudläkare från Akademiska sjukhuset på vår mottagning. 

Hur söker jag vård

För att få en tid på hudmottagningen underlättar det med en remiss från din husläkare. Husläkarna kan behandla många hudåkommor och därför rekommenderar vi dig att i första hand kontakta din husläkare för hjälp.

Ljusbehandling

Medicinsk ljusbehandling är ett viktigt och ofta effektivt behandlingsalternativ för flera vanliga hudsjukdomar som exempelvis psoriasis, eksem och klåda. På hudmottagningen genomför vi ljusbehandling på patienter efter ordination av våra läkare.

Behandlingen ges med UVB, kortvågigt ljus som har en läkande effekt främst på psoriasis.

Det bästa behandlingsresultatet får man vid en regelbunden behandling ett par gånger per vecka.

Kontakt

Tidsbeställning, rådgivning och avbokning kan du göra via 1177 Vårdguidens e-tjänster. För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post. Dessa kan du också få hjälp med via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Hudmottagningen använder telefonsystemet Call Guide. När du ringer oss så svarar en röst som ber dig knappa in det telefonnummer där du vill bli nådd. Du får sedan reda på vilken tid du kommer att bli uppringd.

Vi har mottagning

Tisdagar och torsdagar 8-16.

Telefon: 0171-41 82 90.

Av- och ombokning samt receptförnyelse

Måndag till fredag 6-16.

Telefon: 0171-41 82 90.

Rådgivning

Tisdag och torsdag 8-13.

Telefon: 0171-41 82 90.

Kontakt med ljusbehandlingen

Tisdag och torsdag.

Telefon: 0171-41 82 90.

Receptbrevlåda

Vid vår reception finns en receptbrevlåda där du som är patient hos oss kan lämna önskemål om att du vill ha ditt recept förnyat. Lådan töms en gång i veckan. Fyll i blanketten "Förnyelse av recept" som finns i ett fack bredvid lådan. Dina mediciner kommer att finnas på apoteket inom ungefär sju dagar.

Catharina Landstedt

Avdelningschef för Medicin- och Hudmottagningarna