Vårdförbundets blockad påverkar vården
Läs hur det kan påverka dig

Hudmottagningen

Hudmottagningen tar emot patienter med många olika typer av hudsjukdomar. Vår mottagning är öppen två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar.

Hudmottagningen tar emot patienter med remiss. De vanligaste diagnoserna vi behandlar är psoriasis, eksem, acne samt olika former av hudtumörer. På ordination av våra hudläkare genomför vi även medicinsk ljusbehandling.

Hur söker jag vård

Du behöver en remiss för att få komma till hudmottagningen.

Första steget när du får besvär med huden är oftast att kontakta din vårdcentral. Husläkaren kan hjälpa dig med många besvär. Om husläkare bedömer att du behöver träffa en hudspecialist, skickas en remiss till oss där vi får information om dina symtom.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran. Detta gör du via 1177 e-tjänster.

Remissbedömning

Remisser som har skickats till oss innehåller en beskrivning av dina symtom och graden av besvär. Hudklinikens specialistläkare bedömer remissen. Om tillräcklig information finns i remissen beslutar specialistläkare om besök för utredning och/eller behandling om det är medicinskt motiverat.

  • Om inte, skickas remissen tillbaka till inremitterande läkare, ofta tillsammans med ett behandlingsråd.
  • Om din egenremiss avslås, besvaras den och du hänvisas till husläkare för en första bedömning.

Om hudläkare bedömer att du ska kallas till ett besök får du en bekräftelse per post att vi har mottagit och accepterat remissen. Du får också information om beräknad väntetid.

Kallelse till läkarbesök skickas ut cirka fyra veckor innan besöksdagen. Om du inte har möjlighet att komma på besök den erbjudna dagen, är vi tacksamma om du meddelar oss snarast möjligt.

Ljusbehandling

Medicinsk ljusbehandling är ofta ett effektivt behandlingsalternativ för flera vanliga hudsjukdomar som exempelvis psoriasis, eksem och klåda. På hudmottagningen genomför vi ljusbehandling efter ordination av våra läkare.

Behandlingen ges med UVB, kortvågigt ljus som har en läkande effekt främst på psoriasis. Det bästa behandlingsresultatet får man vid en regelbunden behandling ett par gånger per vecka.

Mer information på 1177.se

Kontakt

När du ringer till oss, erbjuds du tre val. En röst ber dig därefter knappa in det telefonnummer du vill bli uppringd på. Du får sedan reda på vilken tid du kommer att bli uppringd.

Du kan även kontakta oss för rådgivning, receptförnyelse samt av- och ombokning av din tid, via 1177 e-tjänster. För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post eller sms.

Vi har mottagning

Tisdagar och torsdagar klockan 08-16
Telefon 0171-41 82 90

Av- och ombokning samt receptförnyelse
Måndag till fredag klockan 06-16

Rådgivning

Tisdag och torsdag klockan 08-13

Kontakt med ljusbehandlingen

Tisdag och torsdag klockan 08-13

Hudmottagningen - Lasarettet i Enköping

Nyängsvägen 4E

Catharina Landstedt

Avdelningschef för Medicin- och Hudmottagningarna