IMA

Intermediärvårdsavdelningen (IMA) är en specialistavdelning för svårt sjuka patienter som behöver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad.

Avdelningen har 6 vårdplatser och här arbetar intermediärvårdssjuksköterskor, undersköterskor, specialistläkare och administrativ personal. Vid behov finns det tillgång till bland annat sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och präst.

Uppvakningsenhet 

Till enheten hör också Uppvakningsenheten som har 12 vårdplatser.

Besök

IMAs besökstider är alla dagar mellan 10 och 12 samt mellan
14.30 och 19. Två personer åt gången är välkomna in på salen. För att komma in till oss ringer du på klockan utanför avdelningen och väntar på svar.

Ibland kan du som anhörig bli ombedd att lämna salen och vänta i anhörigrummet. Det kan exempelvis bero på att patienten behöver vila eller att en behandling måste utföras.

Med hänsyn till andra patienter är det inte lämpligt med besök på uppvakningsavdelningen.

Larmorganisation

Förutom avdelningsarbetet deltar personalen i lasarettets akutsökarfunktion. Detta innebär bland annat akuta insatser på lasarettet och ambulanstransporter.

Kontakt

Avdelningen har inga bestämda telefontider men för att få bäst information så ring gärna efter ronderna, det vill säga efter klockan 10.30 och 16.30.

Intermediärvårdsavdelning 
0171-41 85 06

Uppvakningsenhet 
0171-41 82 16

 

Intermediärvårdsavdelningen - Lasarettet i Enköping

Direkttelefon: 0171-41 85 06
Besöksadress: Kungsgatan 71, plan 1

Sara Stenhäll

Avdelningschef