Intermediärvårds-avdelningen

Intermediärvårdsavdelningen (IMA) är en specialistavdelning för svårt sjuka patienter som behöver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad.

Covid - hjälp oss att minska smittspridning

För att minska smittspridning uppmanas besökare och medföljande att så långt som möjligt minimera sina besök i vården. Vid ett eventuellt besök uppmanar vi till användning av munskydd. Tack för din förståelse!


Avdelningen har sex vårdplatser och här arbetar intermediärvårdssjuksköterskor, undersköterskor, specialistläkare och administrativ personal. Vid behov finns det tillgång till bland annat sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och präst.

Besök

Du som ska besöka en patient på IMA måste kontakta avdelningen på telefon 0171-41 85 06 för att boka in en tid som passar för besök.
För att komma in till avdelningen ringer du på klockan på väggen till vänster utanför dörren och väntar på svar.

Max två personer åt gången är välkomna in på salen.

Ibland kan du som anhörig bli ombedd att lämna salen och vänta i anhörigrummet. Det kan exempelvis bero på att patienten behöver vila eller att en behandling måste utföras.

 

För att besöket ska vara smittsäkert gäller

Alla besökare ska desinficera händer samt bära munskydd under tiden för besöket. Besökare måste vara symtomfria och inte ha haft nära kontakt med Covid-19 smittad individ de senaste 14 dagarna.

 

Larmorganisation

Förutom avdelningsarbetet deltar personalen i lasarettets akutsökarfunktion. Detta innebär bland annat akuta insatser på lasarettet och ambulanstransporter.

Mer information på 1177.se

Kontakt

Avdelningen har inga bestämda telefontider men för att få bäst information så ring gärna efter ronderna, det vill säga efter klockan 10.30 och 16.30.

Intermediärvårdsavdelning 

Telefon: 0171-41 85 06

Annica Lagö

TF Avdelningschef

Intermediärvårdsavdelningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71, plan 1