Intermediärvårds-avdelningen

Intermediärvårdsavdelningen (IMA) är en specialistavdelning för svårt sjuka patienter som behöver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad.

Aktuellt

Under vecka 26-33 har intermediärvårdsavdelningen tre vårdplatser öppna. Vid behov kan vi öppna upp en fjärde plats. 

 

Avdelningen har sex vårdplatser och här arbetar intermediärvårdssjuksköterskor, undersköterskor, specialistläkare och administrativ personal. Vid behov finns det tillgång till bland annat sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, psykolog och präst.

Besök

Du som ska besöka en patient på IMA måste kontakta avdelningen på telefon 0171-41 81 05 för att boka in en tid som passar för besök.
För att komma in till avdelningen ringer du på klockan på väggen till vänster utanför dörren och väntar på svar.

Max två personer åt gången är välkomna in på salen.

Ibland kan du som anhörig bli ombedd att lämna salen och vänta i anhörigrummet. Det kan exempelvis bero på att patienten behöver vila eller att en behandling måste utföras.

 

För att besöket ska vara smittsäkert gäller

Alla besökare ska desinficera händer samt bära munskydd under tiden för besöket. Besökare måste vara symtomfria och inte ha haft nära kontakt med Covid-19 smittad individ de senaste 14 dagarna.

 

Larmorganisation

Förutom avdelningsarbetet deltar personalen i lasarettets akutsökarfunktion. Detta innebär bland annat akuta insatser på lasarettet och ambulanstransporter.

Kontakt

Avdelningen har inga bestämda telefontider men för att få bäst information så ring gärna efter ronderna, det vill säga efter klockan 10.30 och 16.30.

Intermediärvårdsavdelning 

Telefon: 0171-41 85 06

Uppvakningsenhet 

Telefon: 0171-41 82 16

Sara Stenhäll

Avdelningschef

Intermediärvårdsavdelningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71, plan 1