Kirurgavdelningen

Du som ska opereras för något inom kirurgi, gynekologi, ortopedi eller urologi kommer att läggas in hos oss på kirurgavdelningen.

Covid - hjälp oss att minska smittspridning

För att minska smittspridning uppmanas besökare och medföljande att så långt som möjligt minimera sina besök i vården. Vid ett eventuellt besök uppmanar vi till användning av munskydd. Tack för din förståelse!

 


Vi har 21 vårdplatser måndag till fredag och 10 platser lördag och söndag.

Hitta till kirurgavdelningen

Gå in genom huvudentrén på Kungsgatan 71A. Sväng höger. Gå förbi Biblioteket Infocenter och fortsätt fram till hissar och trappor. Åk eller gå till plan 4. Behöver du hjälp kan du fråga våra sjukhusvärdar vid huvudentrén som gärna hjälper dig tillrätta.

Föreberedelser

Kom ihåg att:

 • Duscha enligt informationsbroschyr.
 • Lämna värdesaker hemma.
 • Ta av alla smycken, ta bort nagellack och piercingsmycken.
 • Kontakta kirurgavdelningen om du blir förkyld, får ett sår eller hudproblem i närheten av det område som du ska operera, eller har sökt läkare av annan anledning.

Ta med dig:

 • Inhalationer, ögondroppar eller insulin om du använder något av detta, 
  om du har någon medicin som är "ovanlig" eftersom vi kanske inte har den på avdelningen.
 • Strumpor, bekväma och rena inneskor.
 • Informationsbroschyren om "din" diagnos.
 • Toalettartiklar.
 • Betalkort. Det finns ingen bankomat på lasarettet.
 • Högkostnadskort.

Telefon, radio, tv och internet

På kirurgavdelningen är det tillåtet att använda egen mobiltelefon. På ditt sängbord finns det en radio och tv finns på några av rummen och i dagrummet. Det finns också möjlighet att använda egen dator som du kan koppla upp på ett trådlöst nätverk. Kontakta personalen när du kommer så kan de berätta hur du ska göra.

Vårdtid och sjukskrivning

Vårdtiden varierar beroende på vilken operation du ska genomgå. Detsamma gäller hur lång tid du blir sjukskriven och vad du arbetar med. Mer information får du vid utskrivningssamtalet.

Hemgång

Du bör inte köra bil hem. Det är bra om du har ordnat så att någon kommer och hämtar dig. Har du inte det så hjälper vi dig beställa hemresa med sjukresebuss eller sjukresetaxi. För sjukresetaxi får du betala en viss självkostnad.

Välkommen på besök

Du kan komma till avdelningen för att besöka en anhörig eller vän varje dag mellan 13.30 och 19 eller efter överenskommelse. Tänk på att inte ta med blommor till avdelningen eller använda parfym eftersom det finns många som är allergiska.

Vill du ställa frågor om en inneliggande patient?

För att få den senaste informationen, ring gärna efter läkarronden klockan 11. Samordna om möjligt telefonsamtalen med övriga anhöriga.

Mer information på 1177.se

Kontakt

Kirurgavdelningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71, plan 4

Elisabet Karlsson

Avdelningschef