Vårdförbundets blockad påverkar vården
Läs hur det kan påverka dig

Kirurgmottagningen

På kirurgmottagningen hjälper vi dig som har problem inom områdena allmänkirurgi, urologi och ortopedi. På vår mottagning kan du, förutom att träffa läkare, också göra besök hos våra sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter.

 

 

För att komma till oss behöver du en remiss från en läkare eller så kan du göra en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Läs mer om vår verksamhet inom kirurgi, urologi och ortopedi till vänster.

Kallelsebrev 

Med ditt kallelsebrev bifogas några blanketter, bland annat en hälsodeklaration och ett frågeformulär om multiresistenta bakterier. Fyll i blanketterna och ta med dem till ditt mottagningsbesök. 

Hitta hit  

Gå in genom huvudentrén på Kungsgatan 71A. Sväng höger. Gå förbi Biblioteket Infocenter och fortsätt fram till hissar och trappor. Åk eller gå till plan 4. Behöver du hjälp kan du fråga våra sjukhusvärdar vid huvudentrén som gärna hjälper dig tillrätta.

Inskrivning inför operation 

Om du och din läkare bestämmer att en operation bör göras så kommer du redan på besöket att få träffa narkosläkaren och eventuellt göra vissa förberedelser. Det medför att ditt besök kan bli längre än ett vanligt mottagningsbesök. Många av er har åkt långt därför gör vi såhär för att du inte ska behöva komma tillbaka ytterligare en gång innan din operation.

Du som ska opereras för urinblåsecancer får redan vid läkarbesöket veta din operationsdag. Vi gör klart alla förberedelser samma dag.

Förberedelse inför din operation  

När du ska opereras är det viktigt att du förbereder dig. Ju bättre din kropp mår innan operationen desto större chans är det att resultatet blir bra. Därför rekommenderar vi att du är alkohol- och tobaksfri i samband med din operation. Vi har tagit fram lite material som kan hjälpa dig att förbereda dig.

Webbutbildning om alkohol och tobak

När du ska opereras är det viktigt att du förbereder dig. Ju bättre din kropp mår innan operation desto större chans är det att resultatet blir bra. 

Kontakt

Vi hänvisar i första hand till e-tjänsterna på 1177.se i ärenden som rör remissfrågor, frågor om väntetider för besök till mottagningen eller operation, ombokningar/avbokningar som inte är med kort varsel samt förnyelse av recept. För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post. Dessa kan du också få hjälp med via 1177 e-tjänster. För att se bokad tid på mottagningen: Välj Av/omboka tid eller gå på startsidan och välj Bokade tider.

Kirurgmottagningen använder telefonsystemet Call Guide. När du ringer svarar en röst, lyssna på informationen och följ instruktionerna.

Vår telefon är öppen:
Måndag - torsdag 08-15.30
Fredag 08-13

Du kan ringa 1177 dygnet runt alla veckans dagar för rådgivning.

Kirurgmottagningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71, plan 4

Katarina Pettersson

Avdelningschef