Medicinmottagningen

Våra specialistfunktioner behandlar framför allt hjärt- och kärlsjukdomar, stroke och diabetes samt blod- och tumörsjukdomar.

Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinska analytiker, fotterapeut, dietist, psykolog och medicinska sekreterare. 

För att hitta till oss går du in genom lasarettets huvudentré. Ta till vänster så finner du oss bredvid Apoteket.

Hbtq-certifierad verksamhet

Redan 2013 hbtq-certifierades medicinmottagningen. Certifikatet innebär en bekräftelse på att mottagningen arbetar på ett sätt som syftar till ett respektfullt bemötande av våra patienter och en bra arbetsmiljö för våra medarbetare utifrån ett hbtq-perspektiv. Hbtq står för homo-, bi-, trans- och queerpersoner.

En hbtq-certifering handlar om kompetenshöjning såväl som ett synliggörande. Fokus i certifieringsutbildningen ligger på hbtq-frågor men bör ses som ett strukturerat och målmedvetet sätt att skapa förutsättningar för respektfullt bemötande av alla patienter och medarbetare, oavsett bakgrund. Certifieringen ger ringar på vattnet i det allmänna bemötandet.

Mer information på 1177.se

Mottagningens verksamheter

Kontakt

Tidsbeställning, rådgivning och avbokning kan du göra via 1177 e-tjänster. För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post. Dessa kan du också få hjälp med via 1177 e-tjänster.

När du ringer oss så svarar en röst som ber dig knappa in det telefonnummer där du vill bli nådd. Du får sedan reda på vilken tid du kommer att bli uppringd.

Telefontid 

Måndag-torsdag klockan 6-16.

Fredag klockan 6-13.

Telefon: 0171-41 81 70. 

Öppettider 

Måndag-torsdag klockan 7.30-16.

Fredag klockan 7.30-15.

Lunchstängt alla dagar mellan 11.30 till 12.15.

Receptbrevlåda

På mottagningen finns en receptbrevlåda där du som är patient hos oss kan lämna önskemål om att du vill ha ditt recept förnyat. Lådan töms dagligen. Fyll i blanketten "Förnyelse av recept" som finns i ett fack bredvid lådan. Dina mediciner kommer att finnas på apoteket inom ungefär sju dagar.

Medicinmottagningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71 , entréplan, Enköping

Catharina Landstedt

Avdelningschef för Medicin- och Hudmottagningarna