Vårdförbundets blockad påverkar vården
Läs hur det kan påverka dig

Operationsavdelningen

Vi är en operationsavdelning som utför cirka 4000 operationer per år fördelat på kirurgi, ortopedi, handkirurgi, urologi och gynekologi.

Vår verksamhet

På operationsavdelningen utförs planerade operationer på inneliggande patienter, men också dagkirurgiska ingrepp, där patienten förbereds, opereras och vårdas postoperativt under dagen.

Ortoped- och kirurgklinikerna utför flest operationer. Exempel på operationer är knä- och höftproteskirurgi, gallsten och bråck. Många kirurgiska operationer görs med så kallad titthålsteknik.

På dagkirurgen utförs till exempel gallstens-, bråck-, knä- och axelartroskopi, hand- och fotoperationer.

Uppvakningsenhet

Till enheten hör också Uppvakningsenheten som har 13 vårdplatser.

Mål intention

Vi på operationsavdelningen vill ge god personlig vård i rätt tid med patienter och anhöriga i fokus. Vår verksamhet ska utmärkas av hög säkerhet, medicinsk kvalitet och kompetens. Den vård vi ger ska kännetecknas av gott bemötande, tillgänglighet och delaktighet. 

Hitta hit

Gå in genom huvudentrén på Kungsgatan 71A. Sväng höger. Gå förbi Biblioteket Infocenter och fortsätt fram till hissar och trappor. Åk eller gå till plan 1 och följ skyltning mot operationsavdelningen. Behöver du hjälp kan du fråga våra sjukhusvärdar vid huvudentrén som gärna hjälper dig till rätta. 

Mer information på 1177.se

Kontakt

Öppettider Uppvakningsenheten

Måndag-torsdag: 7-20
Fredag: 7-18

Operationsavdelningens kontaktuppgifter hittar du här.

Maria Malm

Avdelningschef