Röntgenmottagningen

Vi utför de vanligaste undersökningarna med magnetkamera, datortomograf, ultraljud och röntgen. Vi som arbetar här är radiologer, röntgensjuksköterskor och undersköterskor.

Förutom vardagstider kan vi också erbjuda kvälls- och helgtider.

Hitta till röntgen

Gå in genom lasarettets huvudentré på Kungsgatan 71A. Sväng höger förbi biblioteket och fortsätt rakt fram till hisshallen. Ta till höger så hittar du vårt väntrum där du också kan anmäla dig.

Samarbete

Lasarettet och Akademiska sjukhuset i Uppsala arbetar i samma bildsystem vilket innebär att dina bilder och utlåtanden alltid finns åtkomliga på båda sjukhusen.

Remiss och remissvar

Du som patient kan inte boka en undersökning på röntgenmottagningen utan remiss. Remiss får du från läkare eller sjukgymnast på vårdcentral eller sjukhus. Privata vårdgivare kan också skicka remiss till lasarettet.

Svaret på din undersökning får du inte på röntgenmottagningen. Vi skickar svaret till den som har remitterat dig då denne har en samlad bild av din skada/sjukdom och därför kan ge dig ett komplett svar.

Förberedelser

Om du på något sätt måste förbereda dig inför en undersökning får du reda på det av din remitterande läkare eller i ditt kallelsebrev.

Röntgenbilder på DVD

Du kan få dina röntgenbilder på en DVD-skiva. Detta är kostnadsfritt. 

Mer information på 1177.se

Kontakt

Tidsbeställning, rådgivning och avbokning kan du göra via 1177 e-tjänster.

För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post. Dessa kan du också få hjälp med via 1177 e-tjänster.

Tidsbokning

Telefon: 0171-41 81 00.

Måndag-fredag: 9-11.

Röntgenmottagningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71A, Plan 2

Evelina Löfberg

Avdelningschef