Röntgenmottagningen

Vi utför de vanligaste undersökningarna med magnetkamera, datortomograf, ultraljud och röntgen. Vi som arbetar här är radiologer, röntgensjuksköterskor och undersköterskor.

Covid - hjälp oss att minska smittspridning

För att minska smittspridning uppmanas besökare och medföljande att så långt som möjligt minimera sina besök i vården. Vid ett eventuellt besök uppmanar vi till användning av munskydd. Tack för din förståelse!

Aktuellt

På grund av rådande coronaläge tar röntgenmottagningen inte längre emot drop-in-besök. Stoppet gäller tills vidare.

Akuta och tidsbokade patienter påverkas inte.

Tillgänglighet

Förutom vardagstider kan vi också erbjuda kvälls- och helgtider. Vi har dessutom drop-in för enklare undersökningar.

Hitta till röntgen

Gå in genom lasarettets huvudentré på Kungsgatan 71A. Sväng höger förbi biblioteket och fortsätt rakt fram så långt det går. Ta till höger så hittar du vårt väntrum och reception.

Samarbete

Lasarettet och Akademiska sjukhuset i Uppsala arbetar i samma bildsystem vilket innebär att dina bilder och utlåtanden alltid finns åtkomliga på båda sjukhusen.

Remiss och remissvar

Du som patient kan inte  boka en undersökning på röntgenavdelningen utan remiss. Remiss får du från läkare eller sjukgymnast på vårdcentral eller sjukhus. Privata vårdgivare kan också skicka remiss till lasarettet.

Svaret på din undersökning får du inte på röntgenavdelningen. Vi skickar svaret till den som har remitterat dig då hen har en samlad bild av din skada/sjukdom och därför kan ge dig ett komplett svar.

Förberedelser

Om du på något sätt måste förbereda dig inför en undersökning får du reda på det av din remitterande läkare eller i ditt kallelsebrev.

Röntgenbilder på DVD

Vill du ha dina röntgenbilder på en DVD-skiva så går det bra. Du kommer då att faktureras en kostnad på 200 kronor för skivan. 

Mer information på 1177.se

Kontakt

Tidsbeställning, rådgivning och avbokning kan du göra via 1177 e-tjänster. För att uppfylla vårdens krav på säkerhet och sekretess kan vi inte hantera patientärenden via e-post. Dessa kan du också få hjälp med via 1177 e-tjänster.

Tidsbokning

Telefon: 0171-41 81 00.

Måndag-fredag: 9-11.

Evelina Löfberg

Avdelningschef

Röntgenmottagningen - Lasarettet i Enköping

Kungsgatan 71A, Plan 2