Region Uppsala folkhögskola – en skola i hela länet

Vi finns på fyra platser i länet; Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.

Senaste nytt från Folkhögskolan

2024-01-30
Läs en kreativ utbildning i en fantastisk miljö!
2023-06-20
I höst börjar Anna Pehrsson jobba hos oss på Region Uppsala folkhögskola. Anna har tackat ja till den utlysta tjänsten som lärare och kursansvarig för den ettåriga fördjupningsutbildningen Dansprojekt.
2023-04-21
Den 3 maj visar deltagarna från Wiks film- och skådespeleriutbildning fem kortfilmer på Fyrisbiografen i Uppsala. Biljetterna är gratis men platserna behöver bokas hos Fyrisbiografen. Efter filmvisningen finns det möjlighet att ställa frågor till filmskaparna.
2023-04-14
Nu är årets internationella filmresidens utlyst! Residenset erbjuder boende på Region Uppsala folkhögskola/Wik och på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Sista ansökningsdag är 2 maj. Residensprogrammet kommer att hållas mellan 2-29 oktober 2023.
2023-01-25
Gustav Nisbel går fördjupningsåret i konst på Region Uppsala folkhögskola. Gustav vann höstens tävling med uppdrag att ta fram en symbol för Region Uppsalas 100-årsjubileum på Wik, som pågår under hela 2023. Vi träffade Gustav i ateljén för att höra lite mer om hans framtidsplaner och arbetet med att ta fram symbolen.