Kultur

Region Uppsalas kulturförvaltning Kultur och bildning arbetar med länsövergripande kultur- och folkbildningsfrågor genom egen verksamhet, bidrag och stipendier.

Här på Samverkanswebben kan du hitta information som underlättar för dig i din verksamhet, vare sig du är kulturskapare eller arrangör eller jobbar inom kultur, folkbildning, bibliotek, skola, vård eller något annat område.

Kultur och bildnings verksamheter

Läs mer om vad Kultur och bildning jobbar med på www.regionuppsala.se/kultur

Kulturnyheter

Kurser för professionella konstnärer i Uppsala län

2020-10-23
För andra året i rad bjuder Region Uppsala in Uppsala läns professionella bild– och formkonstnärer till kompetensutveckling i samarbete med Konstnärscentrum öst.

K-Complex – dans mellan vakenhet och sömn på Uppsala konstmuseum

2020-10-15
Uppsala konstmuseum och Region Uppsala presenterar dansverket K-Complex den 22 oktober och den 21 november. Verket är del ett av ett större projekt där dansaren och koreografen Nicole Neidert har undersökt den fina linje som skiljer vakenhet och sömn och hur det påverkar kroppars rörelser.

Satsningen på författare fortsätter

2020-10-12
Region Uppsala fortsätter sin satsning på författare i Uppsala län. En av insatserna för kulturskapare inom litteraturens område är mentorskapsprogrammet för författare, där författare möts i ett ömsesidigt lärande.

Urpremiär för unikt dansverk i Karlholmsbruk

2020-09-28
Sedan juni i år har dansaren och koreografen Anna Pehrsson vistats i flera omgångar i Karlholmsbruk för att ta fram ett alldeles nytt och unikt dansverk som utgår från platsen och dess historia. Verket, som är gjort på uppdrag av Region Uppsala och Tierps kommun, uruppförs lördagen den 3 oktober.
Alla nyheter

Kontakta Kultur och bildning

018-611 00 00 (växel)
E-post: kultur@regionuppsala.se
Post: Kultur och bildning
751 85 Uppsala
Besök: Storgatan 27
Uppsala

Tillgänglighet
Huset är byggt 2016 enligt gällande regelverk för tillgänglighet. Besökare tas emot i receptionen.