Utlysning av residens för svenska ljudkonstnärer eller kompositörer – Hållnäs

Region Uppsala samarbetar med Hållnäs konstkoloni om ett residens för svenska ljudkonstnärer som äger rum mellan den 8-22 augusti 2023. Residenset ger möjlighet till två veckors arbetsvistelse på Hållnäs konstkoloni och möjlighet att medverka i en eller flera lokala festivaler med något tidigare eller pågående projekt. Residenset är tänkt som ett tillfälle till fördjupning och utveckling av den egna konstnärliga verksamheten.

Hållnäs konstkoloni är en liten, familjeägd residensverksamhet i skogen nära havet i Norduppland med fokus på arbetsvistelser för yrkesverksamma konstnärer. Sedan 2018 har Hållnäs konstkoloni tagit emot konstnärer och volontärer som byggt upp Hållnäs konstkoloni till en kreativ oas, lantligt belägen vid den vackra Hållnäskusten.

Residenskonstnären ges kostnadsfritt boende och arbetsplats i en ombonad gäststuga. Kök och badrum delas med andra residenskonstnärer. Residenskonstnären får lagad vegetarisk lunch varje dag samt administrativ support vid behov. I en ombyggd ladugård finns tre studios/ateljéplatser med möjlighet till såväl avskildhet som umgänge med andra vistande residenskonstnärer. Det finns ett elektriskt piano som konstnären kan använda sig av. Hållnäs konstkoloni med sitt vackra läge erbjuder närhet till skog och hav för avkoppling och inspiration. Det finns cyklar att låna för att göra utflykter.

Utvald residenskonstnär erhåller ett stipendium på 17 000 kr och ett resestipendium på 2000 kr. Vi uppmuntrar att residenskonstnären reser på ett hållbart sätt. Residenset kan även sökas av två konstnärer som i sådana fall delar på stipendiet.

Ansökan

Kompositörer och ljudkonstnärer boende i Sverige kan ansöka. Ansökan bör vara i en samlad pdf. Ansökan bör innehålla:

  • Projektbeskrivning
  • CV och arbetsportfolio: upp till 10 audiolänkar, foton eller videos (numrerade). Ljudverk ombeds vara i mp3-format och bilder i jpg-format. 
  • Recensioner från press, eller utdrag från utställningskataloger, om relevant.

Mejla din ansökan till Hållnäs konstkoloni. Sista ansökningsdag var 30 maj men har blivit förlängt till 4 juni.

Läs mer på Hållnäs konstkolonis webbsida.

Kontakt

Frågor om ersättning och resa: eira.langaas@regionuppsala.se.

Frågor om boende och vistelse: info@hallnaskonstkoloni.com.

Hitta på sidan