Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Folkhälsa och social hållbarhet
En god hälsa är en drivkraft för hållbar utveckling. Folkhälsa är resultatet av våra levnadsvanor, livsvillkor och övriga möjligheter att leva ett gott liv.
En god folkhälsa innebär att hälsan är så god och jämlikt fördelad som möjligt bland olika grupper i samhället. För att hitta synergier och utvecklingsområden behöver Region Uppsala tillsammans med övriga aktörer i länet skapa förutsättningarna genom att samordna oss både internt och externt. Folkhälsa är en kompetens och ett hälsofrämjande systemperspektiv som ska säkerställas i olika frågor, processer och uppdrag.
Kunskapsunderlag och analyser
Vi vet att ojämlikhet leder till olika förutsättningar i livet, och därför behöver vi förstå hur hälsan ser ut i länet och hur den är fördelad. För att kunna visa på behovet av förflyttningar sammanställer och kommunicerar Region Uppsala kunskapsunderlag, bland annat från regelbundna befolkningsundersökningar.
Våra publikationer och projekt
Läsa våra strategier, handlingsplaner, rapporter och olika typer av kunskapsunderlag. Du kan också läsa om våra projekt.