Att göra på Wik

Wikparken står öppen för dig året runt. Där finns mycket att göra för både barn och vuxna.

Bad och skridskoåkning

Lårstaviken har mycket att ge både sommar och vinter. Här finns en fin badplats för varma dagar. Ta med matsäck och stanna hela dagen i grönskan.

Det råder eldningsförbud på hela Wiks område.

Sommartid

Badplatsen invid slottet är utrustad med en tillgänglighetsanpassad badramp, en stor gräsyta, brygga och hopptorn. Sjöstugans kiosk är öppen onsdag - söndag mellan kl. 11-17 från och med 26 juni fram till 20 augusti. Här kan du köpa glass, kaffe, smörgåsar, bullar och godis.

Vintertid

Snöfria vintrar när isarna håller kan du ta långfärdsskridskorna och skrinna från Uppsala till Wik. Eller ta dig en lagom tur invid Wikparken. Åk alltid tillsammans med någon och tänk på att det behövs isvana och isdubbar.

Picknick

I Wikparken finns många fina ställen att breda ut sin filt och picknickkorg. Leta upp din egen favorit i närheten av vattnet eller under ett träd. Längs stigarna finns rastplatser med bänkar och bord för den som föredrar det. Det råder eldningsförbud på hela Wiks område.

Kojbyggarland

Wikparken är en härlig plats att leka på. På stolparna längs med stigarna finns kluriga uppdrag. När du har gått en liten bit in i parken hittar du kojbyggarland, där du kan fortsätta bygga på kojorna med pinnar och grenar som finns utlagda där. Använd din fantasi och bygg din egen stil.

Geocaching

Gillar du utmaningar och att leta skatter? Geocaching är ett slags skattjakt med GPS, där skatten/cacherna är gömda på olika, ofta sevärda, platser över hela världen. Själva cachen är en burk där det ligger en loggbok och lite bytessaker. I Wikparken finns både en traditionell cache och en så kallad multicache. Med multicachens hjälp tar du dig etapp för etapp runt hela Wikparken, en sträcka på drygt 3 kilometer. Den traditionella cachen finns utlagd på en sträcka som blir 1,5 kilometer fram och tillbaka till slottet.

Botanik

Wikparken är en spännande botanisk plats. Här finns spår av engelsk park från 1800-talet men också äldre slåtter- och betesmark. Många intressanta arter lever i träden och markerna. Längs med stigarna är stolpar utsatta där du kan läsa mera om parkens artrikedom. Ta med dig kameran och förstoringsglaset. Eller bara din nyfikenhet. Många arter är sällsynta och rödlistade så var varsam när du hälsar på dem.

Ströva eller jogga

Längtar du efter en fin stund i naturen där du enkelt kan ströva omkring på bra stigar och göra avstickare bland träden och blicka ut över vatten? Eller vill du ta en joggingtur?

Wikparken står öppen för dig, året runt! Läs mer om Wikparken.