Fri tandvård upp till 24

Tandvården avgiftsfri för alla upp till och med 23 års ålder. Tandhälsan i Sverige är i världsklass - tack vare regelbundna och förebyggande besök hos tandvården, därför tycker vi att du ska fortsätta komma till oss.

Från och med den 1 januari det år du fyller 24 börjar du betala din tandvård själv enligt gällande prislista. När du fyller 24 år får du rätt till ett tandvårdsbidrag. Det heter allmänt tandvårdsbidrag, ATB. Mellan 24-29 år är bidraget 600 kronor per år.

Frisktandvård, ett smart alternativ

Ett alternativ är att teckna Frisktandvårdsavtal, tandvård till fast pris. Ett smart, tryggt och enkelt sätt att ha koll på kostnaderna och stöd för att ta hand om tänderna på bästa sätt.

Behåll kontakten med tandvården 

Det viktigaste när du fyller 24 år är att du behåller kontakten med tandvården och fortsätter att sköta dina tänder varje dag, för att de ska hålla livet ut.
Du kan oftast fortsätta att få kallelser till undersökningar till den klinik du gått hos tidigare. Annars kan du själv välja den klinik som passar din vardag bäst. Bara du går till någon. Se alla våra kliniker.