Friskvård för medarbetare

Friskvård är en del i arbetet för en god hälsa och en bra arbetsmiljö. Som anställd vid Region Uppsala har du möjlighet att utnyttja förmåner och rabatter kopplade till friskvård.

Alla medarbetare inom Region Uppsala har tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage. På Lasarettet i Enköping finns Hälsolyftet, en mindre anläggning.

Friskhuset

På Friskhuset vid Akadmiska sjukhuset kan du träna i vårt 240 kvadratmeter stora gym och vi erbjuder 10–12 gruppträningspass i veckan, måndag till fredag. 

Hos våra fysioterapeuter får du få en individuell konsultation för olika typer av besvär. Du kan också gå någon av de kurser som hålls på olika teman, bland annat huvudvärk, artros och smärta i nacke och axel.

Vi erbjuder också kurser på teman som mindfulness, stresshantering och yoga. 

Vi kommer gärna ut till arbetsplatser för att genomföra fristående föreläsningar och kurser eller för att medverka som en del av en planeringsdag.

Yoga, avspänning, rörlighets- och träningsfilmer

Filmerna finns i streamio.com

Prislista träningskort

3 månader: 400 kronor.
6 månader: 800 kronor.
12 månader: 1 600 kronor. 

Priser gäller för samtliga anställda inom Region Uppsala, pensionärer med senaste anställning inom regionen och studenter som har praktik eller arbetsplatsförlagda studier på sjukhuset.

Boka våra tjänster på Friskhuset

Du bokar gruppträningspass, fysioterapeut, massage, kurser och PT på vår webbokning. Här hittar du även våra aktuella öppettider.

Webbokning (goactivebooking.com)

Telefon

Telefon: 018-611 31 29

Hitta till Friskhuset (mazemap)

Ordinarie öppettider

Måndag till fredag klockan 6.30–19 (fredag 18).

Receptions- och telefontider

Måndag till fredag klockan 7.15–09, 11–12.30 och 15.30–19 (fredagar 18).

Hälsolyftet

Hälsolyftet ligger på Lasarettet i Enköping och består av ett gym och ett röreslerum (gruppträningssal). Du hittar Hälsolyftet i ingång 69E, markplan. 

Du behöver godkänna att det dras 500 kronor av innevarande års friskvårdsbidrag (3000 kronor). Om du redan nyttjat hela friskvårdsbidraget behöver du godkänna ett löneavdrag motsvarande belopp. Mer information hur du ansöker om behörighet finns på intranätet.

Gym

Hälsolyftets gym är obemannat. 

Gruppträning

Gruppträningspassen sker i rörelserummet två gånger i veckan. Du behöver ha ett aktivt träningskort för att gå på passen. Du får prova vid ett tillfälle utan träningskort.

Träna på Actic i Uppsala

Som anställd hos Region Uppsala får du rabatt på årskort hos Actic i Uppsala.

Rabatter i Enköping

Kontakt

HR kompetens och ledarskap

Storgatan 27, 75331 Uppsala