Biträdande fastighetschefen har invånarna och uppdraget i fokus

2020-08-12

Driven men ändå prestigelös – så beskriver Fastighet och service nya biträdande fastighetschef sig själv. Anne-Lie Söderman tror på tillitsbaserad styrning där medarbetarnas kompetens tas tillvara.

Annelie Söderman, biträdande fastighetschef, Fastighet och serivce

Fastighet och service nya biträdande fastighetschef tror på att människor vill göra rätt och att det nästan alltid går att lösa gnissel på arbetsplatsen. "Tillsammans gör vi skillnad" är förvaltningens motto, något som stämmer väl in på Anne-Lie Södermans egen vision för ledarskap.

– Jag är ingen ensamkörare. Alla ska med, och vi ska jobba med invånarna och uppdraget i fokus, säger hon.

Sedan uppväxten i Tierp har Anne-Lie Söderman samlat på sig många meriter, inte minst inom kvalitetsutveckling och professionalisering av arbetsplatsen. Senast arbetade hon som enhetschef på stiftelsen SHIS, som tillgodoser Stockholms stads behov av sociala bostäder. Stiftelsens målgrupp är ungdomar, vuxna och familjer – även nyanlända – med olika typer av problematik och stödbehov. 

– Det är mer än en vanlig hyresvärd. Hyresgästerna får stöd och hjälp att ta sig ut på den reguljära bostadsmarknaden, säger Anne-Lie. 

Jag är övertygad om att min kompetens kommer till användning här.

Anne-Lie Söderman, biträdande fastighetschef

Anne-Lie Söderman har under hela sin karriär arbetat inom offentlig sektor och är mån om att skattemedlen förvaltas på ett bra sätt. Invånaren är den slutgiltiga kunden, enligt henne. Tack vare sina tidigare erfarenheter känner hon sig trygg inom fastighetsjuridiken och har en förståelse för samverkan mellan fastighetsägare och hyresgäst. Något hon tror kommer väl till pass i hennes nya roll som biträdande fastighetschef. Tjänsten lockade henne tillbaka till Uppsala och nu ser hon fram emot att få dela med sig av sitt driv och sina kunskaper inom den nya organisationen.   

– Det kändes som att annonsen var skriven för mig. Det var så mycket av det som eftersöktes som passade in på mig och min bakgrund. Jag är övertygad om att min kompetens kommer till användning här, säger hon. 

Jag är en sån person som involveras i alla möjliga projekt.

Anne-Lie Söderman

Förutom ett innehållsrikt yrkesliv har Anne-Lie bland annat arbetat ideellt för Hammarbys damlag och stått på Idrottsgalans scen tillsammans med Markoolio, Linda Lampenius och Lili & Susie.  

– Jag är en sån person som involveras i alla möjliga olika projekt, både privat och i yrkeslivet, och jag hoppar på det mesta, säger hon. 

       Anne-Lie har ett stort musikintresse och att sjunga ger henne energi. Musiksmaken är bred, men mest blir det svensk indierock. 

– Thåström är den bästa svenska liveartisten, trots att han är Djurgårdare, säger hon.

Text och bild

Ida Åhlén