Moises var egenföretagare i 10 år – nu vill han inte byta bort kamratandan

2020-07-15

KARRIÄRSTEGEN: Moises Cordoba var egenföretagare i 10 år, men längtan efter kollegor förde honom till jobbet som undertaksmontör på Fastighet och service. Sedan dess har han tagit steget vidare till projektledare.

Det började med att Moises Cordoba Garcia som egenföretagare gjorde ett antal undertaksjobb på Fastighet och service och blev uppmärksammad om att en tjänst som undertaksmontör låg ute. I januari 2012 fick han nog av ensamheten av att vara egenföretagare och började hos oss på Fastighet och service. I juli 2018 blev han projektledare för planerat underhåll.

När Moises började på Fastighet och service hade han varit egenföretagare i 10 år. Men när han blev uppmärksammad att tjänsten som undertaksmontör i en planerat underhåll-grupp (PU-grupp) kunde han inte motstå att söka.  

– Efter att ha arbetat ensam och gjort allt själv i 10 år kände jag att det var kul att äntligen få arbetskamrater, säger Moises.  

Att får göra folk nöjda, det uppskattar jag väldigt mycket.

Moises Cordoba, projektledare, Fastighet och service

PU-gruppen som han då blev en del av bestod av snickare, målare, elektriker, undertaksmontör, mattläggare och rörmokare. Det var en grupp som gjorde små och medelstora renoveringar i hela länet. Allt från renovering av kök till måleriarbeten.

Han arbetade som undertaksmontör i 2 år sedan började han arbeta som snickare på driften, vilket han gjorde till 1 juli 2018.  

– Att hjälpa en avdelning med exempelvis montering av något blev de alltid så glada och nöjda, vilket är en sak som man uppskattar väldigt mycket, när man gör folk nöjda, säger Moises. 

Efter snickartjänsten har han arbetat som projektledare på planerat underhåll. Han sökte projekttjänsten eftersom han hade mycket kunskap om det och han var ute efter nya utmaningar.  

– Att lösa problem är kul! Allt med den nya tjänsten är en utmaning och det är det jag vill för det är tillfredställande att lösa problem, säger Moises. 

Det är kamratandan och intresset för branschen som gör att man trivs så bra.

Moises Cordoba

Byggnationer och att vårda fastigheter är något som Moises brinner för och tycker det är intressant att följa de olika skedena i ett projekt. 

– Jag gillar att vara spindeln i nätet, vilket även gällde som egenföretagare, mellan underentreprenörer, beställare. Men nu gäller det mellan lokalsamordnare, verksamhet, entreprenörer, fastighetsförvaltare och ibland även egen driftpersonal istället, säger Moises. 

Moises skulle inte byta ut sin arbetsplats till att bli egenföretagare igen: 

– Det är så bra kamratanda på mitt jobb idag, vilket jag inte skulle vilja byta ut. Det är kamratandan och intresset för branschen som gör att man trivs så bra, säger Moises.

Text och bild

Filippa Folkesson