Sommarjobb

Under sommaren kan du som går på gymnasiet prova hur det är att jobba i Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb. De flesta är på sjukhusen, men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvård, transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län.

Ansökan är nu stängd. Välkommen att söka igen i februari 2021.

Du kan söka sommarjobb

Du som är 16 till 20 år, pluggar på gymnasiet och är skriven i Uppsala län kan söka sommarjobb hos oss. Har du en diagnostiserad funktionsnedsättning anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig. Är det fler som söker än det finns jobb får du som inte sommarjobbat hos oss tidigare plats i första hand. Platserna lottas därefter ut.

Det här kan du jobba med

Du kan hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även hjälpa köksbiträden och servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du arbeta med utskick och att sortera dokument. Du kan få jobba med att transportera post och varor eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare.

Arbetstid och lön

Du kommer att arbeta dagtid i fyra veckor, 30 timmar per vecka. Det finns två perioder att välja emellan: 15 juni till 10 juli eller 13 juli till 7 augusti. Du måste vara tillgänglig en hel period på fyra veckor för att bli erbjuden ett sommarjobb. Lönen för 2020 är 87 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Vi tar hand om dig på arbetsplatsen

Under din första arbetsdag får du en introduktion tillsammans med andra sommarjobbare. Introduktionen är obligatorisk. En handledare visar dig runt och presenterar dig för dina nya kollegor. Då får du också veta exakt vilka uppgifter och tider som gäller för just din arbetsplats. Handledare finns på arbetsplatsen om det skulle dyka upp några frågor under tiden som du arbetar.

Hälsoundersökning och vaccination

Du som ska sommarjobba nära patienter och inte är vaccinerad kan behöva göra en hälsokontroll. Om det är aktuellt kontaktar vi dig och berättar hur det går till. Vi betalar hälsokontrollen. Har du genomgått barnvaccinationsprogrammet i Sverige utan något undantag har du fullgott skydd.

Ansök

Ansökan är stängd. Välkommen att söka igen i februari 2021.

Klicka på länken nedan så kommer du till ansökan. Där fyller du i de obligatoriska uppgifterna (som är märkta med *). Om du har en funktionsnedsättning med läkardiagnos skriver du in detta genom att klicka i den rutan. 


Skicka din ansökan senast måndagen den 16 mars. Du får besked via e-post om du fått ett sommarjobb eller inte. Det är viktigt att det finns ett telefonnummer till dig eller din vårdnadshavare. Vi räknar med att kunna ge ett besked senast vecka 20.

Tidigare sommarjobbare berättar

Vanliga frågor och svar om sommarjobb 2020

Kontakt

HR- och arbetsmarknadsavdelningen

Direkttelefon: 018-611 00 00
Besöksadress: Storgatan 27, 753 31 Uppsala
Växeltelefon: 018-611 00 00