Sommarjobb

Under sommaren kan du som går på gymnasiet prova hur det är att jobba i Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb. De flesta är på sjukhusen, men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvård, transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län.

Vi återkommer med information för ansökan till sommarjobb 2022. 

Sommarjobb för dig mellan 16 och 20 år

Du som är 16 till 20 år, pluggar på gymnasiet och är skriven i Uppsala län kan söka sommarjobb hos oss. Har du en diagnostiserad funktionsnedsättning anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig. Är det fler som söker än det finns jobb får du som inte sommarjobbat hos oss tidigare plats i första hand. Platserna lottas därefter ut.

Det här kan du jobba med

Du kan hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även hjälpa köksbiträden och servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du arbeta med utskick och att sortera dokument. Du kan få jobba med att transportera post och varor eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare.

Arbetstid och lön

Du kommer att arbeta dagtid i fyra veckor, 30 timmar per vecka. Det finns två perioder att välja emellan: 14 juni till 9 juli eller 12 juli till 6 augusti. Du måste vara tillgänglig en hel period på fyra veckor för att bli erbjuden ett sommarjobb. Lönen 2021 är 90 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Vi tar hand om dig på arbetsplatsen

Under din första arbetsdag får du en introduktion tillsammans med andra sommarjobbare. Introduktionen är obligatorisk. En handledare visar dig runt och presenterar dig för dina nya kollegor. Då får du också veta exakt vilka uppgifter och tider som gäller för just din arbetsplats. Handledare finns på arbetsplatsen om det skulle dyka upp några frågor under tiden som du arbetar.

Krav på viss vaccination

Du som ska sommarjobba behöver vara vaccinerad mot mässling. Om du är född i Sverige efter 1980 och har genomgått barnvaccinationsprogrammet utan undantag för något vaccin har du fått två sprutor mot mässling och röda hund. I detta fall har du fullgott skydd och ingen ytterligare åtgärd krävs. Kraven gäller även dig som har varit asylsökande barn (under 18 år) och nyanlända. Fråga och kontrollera med din vårdnadshavare om du är vaccinerad.

Ansök om sommarjobb

Ansökan om sommarjobb är stängd. Vi återkommer med information inför 2022.

Tidigare sommarjobbare berättar

Vanliga frågor och svar om sommarjobb 2022

Kontakt

Fick du inte svar på din fråga under vanliga frågor och svar? Då är du välkommen att mejla din fråga till oss på:

E-post: HR-och arbetsmarknadsavdelningen.

HR-avdelningen

Storgatan 27, 75331 Uppsala