Sommarjobb

Under sommaren kan du som går på gymnasiet prova hur det är att jobba i Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb. De flesta är på sjukhusen, men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvård, transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län.

Sommarjobb för dig mellan 16 och 20 år

Du som är 16 till 20 år, pluggar på gymnasiet och är skriven i Uppsala län kan söka sommarjobb hos oss. Har du en diagnostiserad funktionsnedsättning anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig. Är det fler som söker än det finns jobb får du som inte sommarjobbat hos oss tidigare plats i första hand. Platserna lottas därefter ut.

Det här kan du jobba med

Du kan hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även hjälpa köksbiträden och servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du arbeta med utskick och att sortera dokument. Du kan få jobba med att transportera post och varor eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare. Du kan också få arbeta med regional utveckling med att bidra med ett ungdomsperspektiv i aktuella frågor.

Arbetstid och lön

Du kommer att arbeta dagtid i fyra veckor, cirka 30 timmar per vecka. Det finns två perioder att välja emellan och du måste vara tillgänglig en hel period på fyra veckor för att bli erbjuden ett sommarjobb. Under sommaren 2024 erbjöds en lön på 105 kronor/timme.

Vi tar hand om dig på arbetsplatsen

Under din första arbetsdag kommer du, tillsammans med andra sommarjobbare få en obligatorisk introduktion.  En handledare visar dig runt och presenterar dig för dina nya kollegor. Då får du också veta exakt vilka uppgifter och tider som gäller för just din arbetsplats. Handledare finns på arbetsplatsen om det skulle dyka upp några frågor under tiden som du arbetar.

Krav på viss vaccination

Du som ska sommarjobba behöver vara vaccinerad mot mässling. Om du är född i Sverige efter 1980 och har genomgått barnvaccinationsprogrammet utan undantag för något vaccin har du fått två sprutor mot mässling och röda hund. I detta fall har du fullgott skydd och ingen ytterligare åtgärd krävs. Kraven gäller även dig som har varit asylsökande barn (under 18 år) och nyanlända. Fråga och kontrollera med din vårdnadshavare om du är vaccinerad.

Ansökan för sommarjobb 2024 stängdes 17 mars.

Tidigare sommarjobbare berättar

Vanliga frågor och svar om sommarjobb

Kontakt

Välkommen att mejla din fråga till oss på:

E-post: ungdomssommarjobb@regionuppsala.se