Sommarjobb

Under sommaren kan du som går på gymnasiet prova hur det är att jobba i Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb. De flesta är på sjukhusen, men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvård, transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län.

Årets ansökan är nu stängd. Vi återkommer med besked och erbjudanden om sommarjobb runt vecka 20. Längre ner på sidan hittar du mer information om sommarjobb inom Region Uppsala.

Covid-19

Region Uppsala har i nuläget som avsikt att genomföra sommarjobb under sommaren 2021. Om detta kommer genomföras med vissa restriktioner är fortfarande oklart. Vi följer aktivt händelseutvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och aktuell information läggs upp löpande på den här sidan.

Året som gått har varit mycket krävande för Region Uppsala på grund av coronapandemin, i synnerhet inom hälso- och sjukvården. Du som sommarjobbar kommer inte arbeta med patienter som har covid-19 men du bidrar på andra sätt för att underlätta för våra kollegor och för verksamheten som länge kämpat med att hantera situationen. Därför får du som sommarjobbar Sveriges viktigaste sommarjobb!

Sommarjobb för dig mellan 16-20 år

Du som är 16 till 20 år, pluggar på gymnasiet och är skriven i Uppsala län kan söka sommarjobb hos oss. Har du en diagnostiserad funktionsnedsättning anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig. Är det fler som söker än det finns jobb får du som inte sommarjobbat hos oss tidigare plats i första hand. Platserna lottas därefter ut.

Det här kan du jobba med

Du kan hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även hjälpa köksbiträden och servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du arbeta med utskick och att sortera dokument. Du kan få jobba med att transportera post och varor eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare.

Arbetstid och lön

Du kommer att arbeta dagtid i fyra veckor, 30 timmar per vecka. Det finns två perioder att välja emellan: 14 juni till 9 juli eller 12 juli till 6 augusti. Du måste vara tillgänglig en hel period på fyra veckor för att bli erbjuden ett sommarjobb. Lönen 2021 är 90 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Vi tar hand om dig på arbetsplatsen

Under din första arbetsdag får du en introduktion tillsammans med andra sommarjobbare. Introduktionen är obligatorisk. En handledare visar dig runt och presenterar dig för dina nya kollegor. Då får du också veta exakt vilka uppgifter och tider som gäller för just din arbetsplats. Handledare finns på arbetsplatsen om det skulle dyka upp några frågor under tiden som du arbetar.

Krav på viss vaccination

Du som ska sommarjobba behöver vara vaccinerad mot mässling. Om du är född i Sverige efter 1980 och har genomgått barnvaccinationsprogrammet utan undantag för något vaccin har du fått två sprutor mot mässling och röda hund. I detta fall har du fullgott skydd och ingen ytterligare åtgärd krävs. Kraven gäller även dig som har varit asylsökande barn (under 18 år) och nyanlända. Fråga och kontrollera med din vårdnadshavare om du är vaccinerad.

Ansök om sommarjobb

Ansökan är nu stängd. Du får besked via e-post om du fått ett sommarjobb eller inte. Det är viktigt att det finns ett telefonnummer till dig eller din vårdnadshavare. Vi räknar med att kunna ge ett besked omkring vecka 20.

Tidigare sommarjobbare berättar

Vanliga frågor och svar om sommarjobb 2021

Kontakt

Fick du inte svar på din fråga under vanliga frågor och svar? Då är du välkommen att mejla din fråga till oss på:

E-post: HR-och arbetsmarknadsavdelningen.

HR- och arbetsmarknadsavdelningen

Storgatan 27 Uppsala