Sommarjobbare berättar

Emilie, Gabriel och Ida sommarjobbade på Akademiska sjukhuset, Folktandvården respektive på Lasarettet i Enköping.

Emilie, 16 år

Blodavdelningen på Akademiska sjukhuset

Sommarjobbaren Emilie, 16 år.

– Jag har städat, lämnat blodprover, hämtat blod vid blodcentralen och delat ut matbrickor.

– Det som varit mest speciellt är hur trevlig personal och positiva alla patienter är. Personalen brukar skämta om att de har de bästa patienterna här, men de har jättebra personal också.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att söka hit. Det är ett perfekt sommarjobb.

Gabriel, 17 år

Folktandvården Alunda

Sommarjobbaren Gabriel, 17 år.

– Jag har arbetat med journalarkivering. Eftersom det är mycket jobb kvar har jag blivit timanställd under hösten.

– Det har varit trevligt här, jag har trivts jättebra,. Det var skönt att hamna i Alunda eftersom jag har nära hem och till kompisar. Tiden har varit givande och personalen har varit jättetrevliga.

– Jag skulle absolut rekommendera andra att söka det här sommarjobbet eftersom det är bra betalt och trevlig personal. Sedan var det också enkelt att ansöka sommarjobbet.

Ida, 17 år

Anestesi- och operationsavdelningen på Enköpings lasarett

– Jag har städat i operationssalarna, efter att operationen är klar. Sedan har jag packat upp varor i förrådet. Jag har gått med sopor, hållit ordning i personalrummet och tömt diskmaskinen flera gånger om dagen. Jag har även varit med på uppvakningsavdelningen och bäddat sängarna och ibland har vi serverat smörgåsar till patienterna.  

– Personalen var det bästa med jobbet. De är jättetrevliga, snälla och hjälpsamma. De frågar hur det går och säger alltid hej och hej då. Jag var lite orolig innan sommarjobbet började faktiskt, tänk om det inte blir bra. Men i efterhand förstår jag inte varför jag var orolig. Personalen är så omhändertagande.

– Det här kanske låter konstigt, men det roligast jag fick göra var att städa deras whiteboardtavlor. De var jättestökiga, så jag fick organisera allt. Det var väldigt roligt. 

– Jag är ett stort fan av sjukhusserier, så jag tänkte att det skulle vara stressigt och att alla skulle springa runt och skrika. Men det stämmer ju inte alls. Det är väldigt lugnt och alla känns väldigt ansvarsfulla. Det är strukturerat och inte alls kaos som jag trodde tidigare.

Kontakt

HR-avdelningen

Storgatan 27, 75331 Uppsala