Varmt välkommen till oss på Region Uppsala

Känner du ett pirr i magen och en lust att komma igång, trots att du kanske behöver vänta några månader innan du äntligen kan börja? Vi har skapat denna sida för dig så att du kan få reda på mer innan din introduktion börjar på riktigt.

Inom Region Uppsala finns över 180 olika yrkesgrupper representerade. De flesta jobbar inom sjukvården men här finns också bland annat statsvetare, kulturvetare, trafikplanerare och världsledande forskare. Vi kan uttrycka det så här: vi planerar kollektivtrafiken och tar hand om dig när du är sjuk. Vi driver arbetet med den regionala utvecklingen, bland annat samhällsplanering och näringsliv. Vi utvecklar också ett attraktivt kulturliv för alla, stora som små. Hos oss växer både kunskap och människor.

Vi gillar att förväntningarna på oss är stora. Därför behöver vi dina kunskaper och din kompetens, ditt engagemang och din energi!

Du har nu ett arbete:

  • I en attraktiv region att bo och arbeta i.
  • I en organisation som är stor och trygg med många utvecklingsmöjligheter.
  • Som bidrar till meningsfull samhällsnytta – lika för alla!
  • Med kollegor som vill samarbeta och dela kunskap.
  • Med Uppsala läns invånare som dina främsta uppdragsgivare!

Din första tid på jobbet

Vi vet att du inte kan ta till dig allt nytt på en gång. Därför är din första tid på jobbet utformad som en introduktion. Introduktionen är uppbyggd i flera steg och sträcker sig över en längre tid. Den startar från din första anställningsdag och kan pågå upp till tre månader. Efter tre månader är det dags för att följa upp introduktionen. Det är närmaste chef som har huvudansvar för introduktionen, men din chef kan ha utsett en särskild person som stöttar dig lite extra i början.

Grattis – du har valt en arbetsgivare med ett av de bästa kollektivavtalen

Vi som arbetsgivare tar hand om dig – även utanför arbetet. Med ett av Sveriges bästa kollektivavtal får du förmåner som gör att du kan känna dig tryggare ekonomiskt genom hela livet. Kollektivavtalet har arbetsgivaren och de fackliga organisationerna arbetat fram tillsammans.

Läs mer om din nya förmånliga arbetsplats!

Ladda ner förmånsbroschyren (pdf)

Bra att göra och känna till inför ditt nya jobb

Du har säkert en hel del frågor och funderingar inför nya jobbet. Här har vi samlat svar på frågor och information som vi hoppas är till nytta för dig! Om du undrar över något som du inte får svar på, så tar du kontakt med din nya chef.

 

Flera personer står vid inomhusräcke och tittar ut över atrium

Medarbetare från olika förvaltningar

Hur är det att jobba i Region Uppsala? Se intervjuer med medarbetare så får du veta mer!

Mer information på externa webbplatser

Fackliga organisationer och deras webbplatser

Det finns olika fackförbund och organisationer som representerar de många yrkesgrupperna inom Region Uppsala.

Kontakt

HR-avdelningen