Ny förbättrad patientöversikt i Cosmic

2023-08-31

Snart kommer du att mötas av ett nytt utseende i Cosmic. Patientöversikten kommer att förändras med nya funktioner, där bland annat innehållet kommer att styras efter din yrkesroll.

Den förändring som sker nu innebär att vi följer datalagen och GDPR. Förändringen innebär också att du som medarbetare på ett enkelt sätt ska få den information du behöver i ditt arbete.

– Tidigare har vi inte haft någon dynamik alls, utan alla yrkeskategorier har kunnat se allt om varje patient. Ambitionen nu är att anpassa systemet så att du får se det som är relevant för dig i ditt jobb, säger Lena Norelius Schoeps som jobbar på Elektronisk patientjournal (EPJ).

Hon berättar vidare att flera förbättringar har gjorts i systemet, som även gör det möjligt att lyfta viktig information i egna rutor på dataskärmen. Redan nu kommer vätskebalans och remisser lyftas i den nya patientöversikten.

En överskådligare vy

Några verksamheter har varit med i pilotundersökningar under våren, bland annat Kirurgen, Reumatologen, Mag-tarm och Njurmedicin på Akademiska sjukhuset och inom primärvården Capio Liljeforstorg vårdcentral. I utvärderingen har flera kommenterat att sidan blivit tydligare med en lättare och mer överskådlig vy. En medarbetare gillar hur vätskebalansen ser ut och att det går att se om läkemedelslistan är godkänd eller inte. Responsen har överlag varit positiv och nu är planen att införa förändringen i alla berörda verksamheter.

Patientöversikten införs tisdagar

Akademiska sjukhuset, vecka 36

Lasarettet i Enköping vecka 37

Nära vård och hälsa, vecka 38

Privata vårdgivare, vecka 39

Lär dig mer

Vill du lära dig mer om förändringarna kan du gå utbildningar i Cosmic eLearning, här.

 

Kontakt

Lena Norelius Schoeps