Workshop i cyanotopi och visning av skulpturparken på Studio Kapellet

Under sommaren 2024 kommer Studio Kapellet för första gången att öppna trädgården och salsdörrarna för konstutställning, workshops, framföranden och umgänge. Arrangemangen sker i samverkan med den lokala hembygdsföreningen Kanikebogården, Konstfrämjandet Uppland, Region Uppsala och med stöd av Postkodstiftelsen.  

Om evenemanget

Den 24 augusti bjuder vi in till konstfestival med över 15 konstnärer som presenterar verk som på olika sätt responderar på och samverkar med bygden. Men redan den 25 maj ges en försmak med visning av befintliga verk i skulpturparken och en workshop i cyanotypi. Däremellan finns det möjlighet att vandra runt i konstutställningen på egen hand eller sitta i en trädgårdsstol och vila.

Aktiviteterna är kostnadsfria och fika finns till självkostnadspris. 

Var: Staffansbo 105, Östervåla.  

När: 25 maj klockan 10–15. 

Arrangemanget är öppet för alla och en del av Tämnarrundan.

Läs mer om besöksmål och Tämnarrundan på deras webbplats (tamnarrundan.se)

Program

Klockan 11.30 – Guidad visning av konstverken i skulpturparken med konstnären Dick Hedlund  

Klockan 13.30 – Workshop i Cyanotypi med konstnären Hanna Wildow. Var med och själv testa på att med hjälp av solljus och vatten framställa djupblå fotografiska avbildningar. Workshopen tar cirkaa 60 minuter och du får ta med ditt konstverk hem. Passar både barn och vuxna.

Det är kostnadsfritt att delta.  

Om Studio Kapellet 

Studio Kapellet är en plats för samverkande konst och rekreation i ett före detta baptistkapell från år 1890 i Staffansbo, Östervåla, som drivs av konstnärerna Dick Hedlund och Hanna Wildow. 

Med den uppländska landsbygden som utgångspunkt är Studio Kapellet en plats som vill vara ett ekosystem - en sammanflätning av konstnärer, grannar, bybor, kor, hästar, åsnor, bin, fåglar, skrot, skräp, träd, mossa, gräs och svampar. Studio Kapellet vill vända sig både inåt och utåt, skapa dialog mellan bygden och konst, och bjuda in till gemensamma utbyten och intima samtal. Här skapas och visas konst som ger möjligheter att sakta ned, att vila, och att vårda sig själv och jorden vi rör oss på. En konsthall i en trädgård, en skulpturpark på ett gammalt potatisland och ett performance på en åker.  

Besök Studio Kapellets Instragram (instagram.com)