Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Stödstrukturer för dig som forskar
Det finns gott om stödstrukturer för dig som vill forska inom Region Uppsala. Stödstrukturerna gör det enklare för dig att fokusera på din forskning genom att ta hand om många av de praktiska och administrativa uppgifterna. Tillsammans med Uppsala universitet erbjuder vi excellenta miljöer och olika former av stöd.
Beställning av data för forskning
Beställning av data för en studie kräver godkänd etikprövningsansökan (EPM). Beställning av antalsberäkningar inför en studie kan göras utan etik- eller menprövning. Du beställer uttag av data från Region Uppsalas it-system för forskningsändamål.
Beställ och läs mer om villkoren för utelämnande av data (regionuppsala.se/samverkanswebben).
EFS – enheten för forskningsstöd
Till EFS vänder dig om du är i behov av råd kring hanteringen av ett externt innovations- och forskningsprojekt. Vi kan hjälpa till med att ta fram budgetunderlag och beräkningar innan ett avtal tecknas och projektet påbörjas. Under projekttiden hjälper vi till med underlag för rapporteringar, sammanställning av redovisningar och analyser, rekvirering av medel eller annat stöd som projektet kräver. Vi utgår alltid ifrån dina behov och projektets bestämmelser.
Läs mer om vad enheten för forskningsstöd kan hjälpa dig med (akademiska.se).
UCR – Uppsala Clinical Research center
Uppsala Clinical Research Center (UCR) är Sveriges största akademiska kliniska forskningscentrum och erbjuder omfattande stöd till dig som forskar. UCR hanterar alla delar av kliniska forskningsprojekt under ett och samma tak, vilket inkluderar samarbete med både akademi och industri.
UCR kan hjälpa dig med:
- Datainsamling och hantering: UCR:s data managers hanterar datainsamlingsfasen för dina kliniska prövningar och kan hjälpa till med skapande av CRF, säkerställa hög datakvalitet och ge stöd för datainsamling i REDCap eller andra system.
- Ansökningar och administration: UCR är administratörer för Clinical Trials Information System (CTIS) för Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket innebär att alla nya studier där dessa institutioner är sponsorer ska ansökan i CTIS alltid gå via UCR.
- Biobankstjänster: UCR driver Uppsala biobank tillsammans med Region Uppsala och Uppsala universitet. Uppsala biobank är en samling biologiskt material för forskningsändamål.
Läs mer om UCR och ta kontakt via UCR:s webbplats.
Uppsala biobank
Uppsala biobank är en forskningsinfrastruktur och ett kompetenscentrum för biobanksfrågor vid Region Uppsala och Uppsala universitet. Du kan exempelvis vända dig hit för rådgivning om biobanksansökningar, provförvaring, eller insamling av prov. Uppsala biobank granskar biobanksrelaterade delar av etikansökan och vägleder dig kring allt från rörformat till analyser via laboratorium Uppsala Biolab.
Läs mer om Uppsala biobank och ta kontakt via Uppsala biobanks webbplats.
-
Medicinska biblioteket på Akademiska sjukhuset (akademiska.se)
Vänd dig till Medicinska biblioteket om du behöver hjälp med att hitta evidensbaserad information och informationssökning.