Aktiviteter

Krydda er konferens med en givande aktivitet. Wiks slott bedriver inte bara konferens- och kursverksamhet, vi är också ett kultur- och aktivitetscentrum och erbjuder våra konferensgäster en mängd olika aktiviteter i samband med er vistelse här.

Bada bastu med sjöutsikt

I Stenhusets ena flygel finns bastu med utsikt över Lårstaviken, där ni kan koppla av efter ett intensivt arbetsmöte.

Guidning på slottet

Vi visar er runt i vår fascinerande medeltidsborg med sina vindlande gångar och intressanta historia.

Pärlprovning

En lite ovanlig men så rogivande aktivitet. En genomgång av pärlornas hemligheter. Vilka olika pärltyper finns det, var kommer de ifrån och hur kvalitetsbedömer man en pärla? Här får ni lära känna många olika pärlor till färg och form.

Chokladprovning

Älskar du choklad? Gå på vår trevliga chokladprovning och njut av fantastisk choklad av hög kvalitet. Förutom en härlig smakupplevelse får du dessutom lära dig om chokladens fascinerande historia. Aztekerna kanske inte kände till exakt vilka hälsoeffekter choklad faktiskt ger, men ändå värderade de chokladen högt. Idag är det bevisat att choklad framkallar samma sorts känslor som när vi är förälskade.

Under chokladprovningen kommer du att upptäcka en helt ny värld av härliga aromer och smaker.  

Ostprovning

Vi har förmånen att ha Skogsbackens ost precis runt knuten och därmed är ett samarbete en självklarhet. Under en ostprovning får ni prova fem till sex ostar tillsammans med lokala marmelader. Ni får höra om ostens historia och om hur de olika ostarna tillverkas.

Dryckesprovning

Brinner du för vin och vill lära dig mer om de olika druvorna och dess karaktärer passar en vinprovning perfekt. Vi lägger upp provningen helt efter dina önskemål. Du kanske bara vill prova röda viner eller lära dig mer om hur man kombinerar vin och mat. Eller är champagne ditt stora intresse? Har du kanske funderat på hur en avec bäst avnjuts? 

 

Mejla eller ring oss för att boka din aktivitet

Wiks slott