Om Wiks slott

Ett slott, en strand och en naturpark. Vad mer kan man begära av en enda plats. Det skulle vara en folkhögskola då. Och ett hotell. Och ett kafé så klart. Välkommen till Wik!

Människor har i alla tider dragits till området runt Wiks slott. Så är det fortfarande. Och det är inte så konstigt. Här finns vacker natur, vatten och badplatser, öppna betesmarker och ett lugn som är svårt att hitta på andra platser. Många är de barnfamiljer och friluftsmänniskor som kommer hit för att strosa runt och uppleva naturen tillsammans, äta en bit mat eller koppla av med en fika.

Men här finns också möjligheter för alla nyfikna som vill lära sig något nytt. Barnen kan hitta spännande uppdrag på informationsstolparna i parken. Vuxna kan gå kurser och lära sig beskära äppelträd. Och här ligger vår folkhögskola inbäddad i grönskan vid Lårstaviken. I snart hundra år har den gjort människor både gladare och klokare.

Vyerna, naturen och lugnet. Man förstår att det här var den perfekta platsen att bygga ett slott på. Det är fortfarande den perfekta platsen för dig som på olika sätt vill berika ditt liv.

Och du är varmt välkommen året runt.

Wiks slott ligger vid Mälaren, cirka 2 mil sydväst om Uppsala.

Hitta till Wiks slott

Wiks slott ligger vid Mälaren, cirka 2 mil sydväst om Uppsala. Du kan åka buss ända fram eller ta bilen.

Hållbarhet

Vi tycker att ekologisk hållbarhet är viktigt. Därför har vi KRAV-certifierat vår restaurang. Det betyder att minst 25 procent av våra livsmedel är KRAV-märkta.
Du är välkommen att höra av dig om du är intresserad av att jobba hos oss.

Jobba hos oss

Ibland söker vi extrapersonal till köket och serveringen. Du är välkommen att höra av dig om du är intresserad av att jobba hos oss.
Slottet är ett byggnadsminne och är ett historiskt kulturarv.er florerar kring Wiks slott.

Kulturarvet Wiks slott

Wik har anor från 1200-talet och är ett historiskt kulturarv med rötter i medeltiden. Det finns många sägner och legender om slottet och de människor som bott här.