Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen skapar möten mellan allmänheten och aktuella författare på folkbibliotek i länets alla kommuner. Författarbesöken genomförs i samarbete mellan Region Uppsala, kommunerna i länet och de deltagande författarna. Litteraturkarusellen är subventionerad av regionen och medfinansierad av kommunerna i länet.

Litteraturkarusellens författare i höst blir Åke Smedberg och Joanna Rubin Dranger, en spännande författarkombination med olika perspektiv.

Åke Smedberg

akesmedberg_foto_maria_soderberg_webb.jpgÅke Smedberg räknas som en av våra främsta novellister. Han har fått en mängd priser för sitt författarskap, nu senast tilldelades han Studiefrämjandets nyinstiftade Elsie Johansson-pris. Åke skriver en ren och klar prosa och under besöken står hans senaste bok ”Jag faller som en sten genom tiden genom livet” och samlingen ”Hässja” i fokus. Han pratar om det försvunna landet, om småbrukarlandet, om att känna igen sig utan att riktigt kunna säga hur.

Foto: Maria Söderberg

Joanna Rubin Dranger 

Porträtt på Johanna Rubin DrangerJoanna Rubin Dranger är Sveriges första kvinnliga professor i illustration. Hon debuterade med serieromanen ”Fröken Livrädd och kärleken”. Nu är hon aktuell med en ny tecknad dokumentärroman: ”Ihågkom oss till liv”. Den handlar om detektivarbetet för att få veta vad som egentligen hände de släktingar som ”försvann” under andra världskriget. Ett utdrag ur boken visas som utställning i år på Forum för levande historia. 

Foto: Anna Widoff

Turnéplan hösten 2022

Författare som deltagit tidigare säsonger

Kontakt

Sofia Söderberg

Verksamhetsutvecklare litteratur