Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen skapar möten mellan allmänheten och aktuella författare på folkbibliotek i länets alla kommuner. Författarbesöken genomförs i samarbete mellan Region Uppsala, kommunerna i länet och de deltagande författarna. Litteraturkarusellen är subventionerad av regionen och medfinansierad av kommunerna i länet.

På turné hösten 2023: Lo Dagerman, Mia Ajvide och John Ajvide Lindqvist

Under hösten riktar Litteraturkarusellen uppmärksamheten mot "Stig Dagerman 100 år". Stigs dotter Lo Dagerman är en av författarna som besöker bibliotek i länet. Med sig har hon "Himlen nära – Stig Dagerman & Anita Björk. En berättelse om konstnärskap, livskamp och kärlek" (Norstedts, sep 2023).

I boken kommer vi att få ta del av en berättelse som både är ett försök att bättre lära känna sina föräldrar samt ett exempel på konstens bestående och livgivande energi. Anita Björk (1923–2012) var skådespelerska. Bokens titel kommer från den inskription som Stig lät göra i den ring han gav Anita när de gifte sig 1953.

På den skönlitterära sidan presenterar vi Mia Ajvide och John Ajvide Lindqvist. Mia och John gör gemensamma framträdanden, där de berättar och läser. Mia Ajvide har gett ut en diktsamling och två romaner på Bonniers. John Ajvide Lindqvist "Sveriges obestridlige skräckmästare" - kommer i juni 2023 ut med romanen Sommaren 1985.

Turnéplan Lo Dagerman

Skutskärs bibliotek tisdag 3 oktober klockan 18.

Enköpings bibliotek tisdag 10 oktober klockan 19.                                     

Östervåla bibliotek onsdag 11 oktober klockan 18.30.

Eriksbergsbiblioteket måndag 16 oktober klockan 18.30.

Österbybruks bibliotek onsdag 18 oktober klockan 19.

Kulturhuset Möbeln i Tierp torsdag 19 oktober klockan 18.

Turnéplan Mia Ajvide och John Ajvide Lindqvist

Stenhagenbiblioteket onsdag 22 november 17.30.

Tierps bibliotek torsdag 23 november klockan 18.

Enköpings bibliotek onsdag 29 november klockan 19.        

Östhammars bibliotek torsdag 7 december klockan 18.

Kontakt

Stefan Eurenius

Verksamhetsutvecklare litteratur