Se konst

Region Uppsalas konst finns ofta i entréer, väntrum och andra offentliga lokaler och är därmed tillgänglig för alla intresserade och nyfikna. Många konstverk finns dessutom utomhus. Om du vill veta var du hittar konsten eller beställa en guidad visning - hör av dig till Konstenheten.

Gå på konstrunda

Konstenheten har tillsammans med Akademiska sjukhuset och Friskhuset gjort två konstrundor på sjukhuset. Skriv ut PDF:en genom att klicka på länken till höger och ge dig ut på en konstvandring på Akademiska sjukhuset.

Offkonsten! c/o Teatergalleriet

Offkonsten! c/o Teatergalleriet är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Kultur och bildning. I galleriet visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst, idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna, bland annat.

Närbild på konstverket This isn't the Bronx av Daniel Diaz.

Detalj från det tillfälliga verket This isn't the Bronx av Daniel Diaz. Verket målades direkt på vägg för grupputställningen Trippel saltmortal i februari 2017 och målades över i mars 2017.

Kontakt

Yvonne Billman

Projektledare konst