Mobil tandvård

Mobil tandvård är för dig som har intyg som nödvändig tandvård och inte kan åka till tandvården. Det innebär att ett team med tandläkare, tandhygienist och tandsköterska besöker dig hemma i stället.

Mobil tandvård finns för att du som bor på ett äldreboende ska få tillgång till tandvård som är anpassad till dina förutsättningar och behov. Ibland kan vi även erbjuda dig som bor hemma, och har ett tillräckligt stort behov av omvårdnad, att få mobil tandvård.

Så här arbetar den mobila tandvården

De mobila tandvårdsteamen är specialutbildade för att behandla äldre patienter och har hög kompetens inom tandvård och lång erfarenhet. De kan ge dig en säker och trygg tandvård av hög kvalitet.

Kan du inte komma till kliniken så packar teamet sin utrustning och åker till äldreboendet. Krävs det mer avancerade ingrepp ser teamet till att du får en tid för behandling på en närliggande Folktandvårdsklinik.

Har du varit patient hos oss tidigare har vi kvar din journal, dina röntgenbilder och information som kan underlätta behandlingen.

Hur väljer du mobil tandvård?

För att välja mobil tandvård behöver du först ett intyg för nödvändig tandvård. Det innebär att du betalar samma avgift för tandvård som för sjukvård och att tandvården då ingår i sjukvårdens högkostnadsskydd. Prata med personalen på boendet eller i hemtjänsten, eller med din biståndshandläggare. Du kan själv välja vem som ska utföra tandvården.

Exempel på behandlingar vi erbjuder

  • Bedömning av munhälsa.
  • Lagning av tänder.
  • Behandling av tandinfektioner.
  • Rengöring.
  • Borttagning av tandsten.
  • Förebyggande tandvård.
  • Justering, lagning och rengöring av proteser.

Välkommen att välja Folktandvården!

Kontakt

För frågor eller tidsbokning av mobil tandvård:

Heby 018-611 09 30

Skutskär 018-611 09 20

Tierp 0293-204 00

Östhammar 0173-882 60

Uppsala och Knivsta 018-611 77 00

Enköping och Håbo 0171-41 84 98