Rocka munnen hjälper familjen med tandborstningen

Är du trött på att tjata på ditt om barn att borsta tänderna? Rocka munnen är appen som gör tandborstningen enklare och roligare för både barn och föräldrar.

Rocka munnen är en gratisapp som hjälper vid tandborstning

Vi på Folktandvården vet att många familjer med små barn vill ha hjälp med tandborstningen. Det kan vara svårt att få tandborstningen att fungera utan bråk och konflikter.

Gratis app för enklare vardag

Vi förstår att det inte är roligt att tjata, tjafsa eller traggla för att barnet ska få sina tänder borstade två gånger om dagen. Därför har Folktandvården i Sverige tagit fram Rocka munnen som hjälp. En gratis spel-app som förenklar vardagen och tandborstningen för alla föräldrar.

Bra vanor morgon och kväll

Med hjälp av Rocka munnen får familjen både friskare tänder och roligare tandborstning. Tanken är att ni ska leka fram en bra vana tillsammans! Bra matvanor och tandborstning med fluortandkräm morgon och kväll minskar risken för karies och hål i tänderna.

Att spela Rocka munnen

Spelet i Rocka munnen går ut på att samla ihop poäng genom att med en tandborste samla kulor av fluor. Poängen kan användas för att byta till sig kläder och accessoarer att smycka figurerna i Rocka munnen-bandet. Sen är det dags för show och tandborstning! Nu spelar orkestern upp tandborstlåten som är två minuter lång tandborstnings-timer i samma app. Om barnet får hjälp av en vuxen att borsta tänderna blir det extra poäng.

Är ni redo att rocka munnen? Ladda ner appen från Google play eller App store.

På webbplatsen rocka munnen finns mer information om spelet och appen (rockamunnen.se).

Karies ökar hos små barn

Enligt svenskt tandvårdsregister ökar andelen hål i tänderna (karies) hos små barn. Den bästa metoden för att motverka karies är att borsta tänderna med fluortandkräm i två minuter, två gånger om dagen.

Rocka munnen är ett hjälpmedel för att leka fram en god vana med tandborstning och säkra barnens tandhälsa.