Vi ger dig trygg tandvård

Våra kliniker är öppna för trygg tandvård med stor följsamhet av våra hygienriktlinjer. Du är välkommen att ringa till oss om du vill boka tid eller har frågor om din tandhälsa.

Dina tänder och din hälsa är viktiga för oss 

Vi tar emot dig som patient med stor omsorg kring hygienrutiner och fokus på patientsäkerhet. Vi kallar alla patienter i tur och ordning. Du kan alltid ringa din klinik för tips och råd. Vi finns här för dig. 
Kontaktuppgifter till våra kliniker.

Hygienrutiner

Folktandvården arbetar efter mycket noggranna hygienrutiner. Alla behandlare använder både visir och munskydd vid alla nära patientkontakter. Vi torkar av alla ytor och utrustning i behandlingsrummet med decifiseringsmedel mellan varje patient. 
Läs mer om våra hygienrutiner här.

Akuta tandproblem och luftvägsinfektion/covid-19

Vid sjukdom – luftvägssymtom, feber, hosta och förkylning – och akuta tandvårdsbesvär, kontaktar du din ordinarie Folktandvårdsklinik för bedömning av tandläkare.
Kontaktuppgifter till våra kliniker.

Om du bedöms behöva akut tandvård kommer du att tas om hand av våra särskilda team som behandlar patienter med luftvägssymtom/covid-19 på ett tryggt och patientsäkert sätt. 
Vid behov av akut tandvård behöver du ringa till din klinik för att boka tid.

Medföljare

För att undvika trängsel i väntrummet ber vi dig att som högst ta med en medföljare till ditt besök. Tack för din förståelse!

För dig med Frisktandvårdsavtal

Om du skulle behöva avboka din tid på grund av sjukdom och ditt avtal skulle löpa ut innan du hinner komma till kliniken så erbjuder vi dig att omteckna ditt avtal baserat på senaste riskbedömningen. Om du har tandbesvär just nu så hör av dig till din ordinarie klinik för närmare konsultation.

Stanna hemma om du är sjuk

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som har symtom, även lindriga, att begränsa sociala kontakter för att bidra till minskad smittspridning. Har du ett bokat besök hos Folktandvården och känner dig sjuk? Då ber vi dig att boka av din tid genom att logga in på 1177.se, eller ringa din klinik. 

Mer information

Folktandvården i Uppsala län följer Region Uppsalas riktlinjer och Folkhälsomyndighetens direktiv för att förhindra spridning av covid-19. Mer information om coronaviruset hittar du på 1177.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.