Månadens bok på infoteket februari 2023

Infoteket tipsar om böcker och filmer om funktionsnedsättningar och diagnoser. "Autistens överlevnadsguide till skolan" är månadens bok i februari 2023.

Bokens omslag

Autistens överlevnadsguide till skolan 

Av Alexander Skytte och Jiang Millington 

Hur överlever man tråkiga läxor, ensamma raster och matsalar fulla med ljud? Och vad gör man när känslorna bara vill explodera eller allt det oroliga inte vill ge upp? Hur klarar man sig egentligen genom skolans alla utmaningar när man har autism?  

Den här boken är skriven just för dig, du som är ung, ca 9-15 år, går i skolan och har autism. Det är en bok full med överlevnadstips eller “life-hacks”. Här får du tips på smarta strategier som kan göra skolan lättare att uthärda. Du får lära dig mer om vad autism innebär och i varje kapitel finns även quizzar och kryssfrågor som hjälper dig att lära känna dig själv och vad autism innebär för dig.  

Bokens ena författare Alexander Skytte har själv autism. Det här är boken han själv hade behövt när han gick i skolan. Alexander jobbar numera som lärare. Ett yrke han valde för att han själv hade det så tufft i skolan. Nu brinner han för att hjälpa andra som är ungefär som han. Jiang Millington är mamma till två barn med autism och vet hur det är att kämpa för att skolan ska fungera för sina barn. Tillsammans bestämde de sig för att skriva en överlevnadsguide för autism.  

Se i infotekets bibliotekskatalog om boken finns inne för utlåning på infoteket (welib.se).