PTP-psykolog

Sista ansökningsdag 2025-08-10
Arbetsplats Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH264/2025
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till oss på Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism!

Välkommen att söka en tjänst som PTP-psykolog vid Habiliteringen, enheten för intellektuell funktionsnedsättning och autism, i Uppsala. Vi erbjuder en anställning på heltid under ett år med start enligt överenskommelse.
Som PTP-psykolog erbjuds du i mån av plats att delta i det PTP-program som Psykiatridivisionen vid Akademiska sjukhuset har utarbetat. Du kommer att ha din placering i skolbarns- och vuxenteamet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen intellektuell funktionsnedsättning och autism. Som psykolog hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade utrednings- och behandlingsarbetet. Insatserna ges till patienter, närstående och personal. Du bidrar med psykologisk kompetens i uppdraget att göra kvalificerade bedömningar, kartläggningar och utredningar samt behandlingar och utvärderingar. I arbetsuppgifterna ingår också att förmedla kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt genom handledning ge redskap för att förstå komplexa beteenden och hantera olika livssituationer för patient och nätverk utifrån ett personcentrerat synsätt. Diagnostisk utredning kan också ingå i uppdraget. 

Din kompetens

Vi söker dig som har svensk psykologexamen eller utländsk psykologexamen godkänd av Socialstyrelsen för tjänstgöring i Sverige. Tidigare erfarenhet av arbete inom habiliteringen eller med personer som tillhör habiliteringens målgrupper, såsom autism och intellektuell funktionsnedsättning, ser vi som meriterande. Det är en fördel om du har kompetens och intresse av inlärningspsykologi. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår verksamhet

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en habilitering i framkant. Vi vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med varaktiga funktionsnedsättningar och arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella enheter finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.
Du som söker kommer att få ett stimulerande och varierat arbete. Inom habiliteringen i Uppsala län arbetar ett 30-tal psykologer och kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom enheten och med övriga enheter inom habiliteringens verksamhet. Varje profession har regelbundna träffar utöver att man har tillgång till handledning kontinuerligt. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer?

Under semesterperioden går det bra att kontakta habiliteringens växel på telefon: 018-611 68 68 för att få kontakt med chef i tjänst vid frågor.
Ansvarig gruppchef är Anna Randhav Thornström anna.thornstrom@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Sista ansökningsdag är 10 augusti. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Inför beslut om anställning, sker kontroll av misstanke- och belastningsregister avseende samtliga arbetssökanden som i den sökta anställningen kan komma att arbeta inom psykiatrisk sjukvård, habilitering, vård av barn och ungdom eller tvångsvård av missbrukare.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg och vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.