Distriktsläkare

Sista ansökningsdag 2024-08-31
Arbetsplats Mottagning för särskild vård, sprutbytet
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH206/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker specialistläkare med intresse för beroendeproblematik!

Vi i Nära vård och hälsa söker dig som med engagemang vill vara en del i vår förvaltning! Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 50 - 100 procent med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. På särskild vård och sprutbyte kan vi erbjuda dig en halvtidsanställning men ser gärna att i denna rekrytering samrekrytera med någon av våra vårdcentraler inom verksamhetsområde Gottsunda (Eriksbergs vårdcentral, Stenhagens Vårdcentral och Gottsunda Vårdcentral). Det innebär att  du fördelar din tid och placering 50% på på särskild vård och sprutbyte och 50% på någon av ovannämnda vårdcentraler. Tjänstgöringsgraden och placering för del av tjänsten som samrekryteringen sker till kan diskuteras efter önskemål. 

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmånspaket via vårt kollektivavtal och hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna distriktsläkardagar där primärvårdens alla läkare får fortbildning. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som trivs i det kliniskt arbetet och har ett intresse av beroendeproblematik. Du arbetar i rollen i nära samarbete och dialog med kollegor inom olika professioner. Det närmaste teamet består av totalt sex personer som arbetar som läkare, sjuksköterska, kurator, medicinsk sekreterare och barnmorska. Till teamet finns även beroendespecialist och infektionsläkare som konsulter.

Dina arbetsuppgifter består av mottagningsarbete med omväxlande uppgifter. I arbetet ingår därtill handledning av läkarstudenter, utvecklingsfrågor och verksamhetsutveckling. I denna roll  blir du medicinsk rådgivande läkare för verksamheten särskild vård och sprutbyte. 

Din kompetens

Vi söker dig som är distriktsläkare med svensk legitimation. Att du därtill medtar relevant specialistkompetens inom beroendeproblematik och psykisk ohälsa är meriterande.  För denna roll behöver du god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. 

Eftersom våra verksamheter bygger på lagarbete krävs att du trivs med att lösa problem tillsammans med andra. Det innebär att vi hjälps åt med arbetsuppgifterna kollegor emellan. Respektfullt bemötande är av högsta prioritet i våra uppdrag, därmed lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. För att vara framgångsrik i arbetet  behöver du har god förmåga att arbeta självständigt, ha en god struktur i arbetet, men också hög flexibilitet. Din samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten kommer du att få nytta av hos oss.

Verksamheten

Verksamheten öppnades hösten 2016 och ligger sedan april 2024 på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Verksamheten särskild vård inkluderar läkarmottagning för hemlösa i Uppsala och sprutbytesverksamhet. Verksamheten särskild vård arbetar för att vara lättillgänglig och förtroendeskapande för människor som behöver särskilda hälso- och smittskyddsinsatser. Vi har ett nära samarbete med Akademiska sjukhuset och personal psykiatri bemannar verksamheten. Samarbetet sker även med sociala myndigheter, polisen, länsstyrelsen samt övriga myndigheter.

Inom patientgruppen finns människor som ofta har flera psykiska, somatiska, beroende eller sociala problem. För att ge bästa tänkbara vård till våra besökare arbetar vi aktivt med kontinuerlig utvärdering och utveckling av verksamheten. Verksamheten är anslagsfinansierad. I framtiden siktar vi på att utöka verksamheten med både en mobil-lågtröskelmottagning samt en lågtröskel-LARO enhet. 

Verksamheten särskild vård tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer - tillsammans för din hälsa. 

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Pelle Lörelius på tel 018-617 73 03 om du vill veta mer om arbetet och verksamheten.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast 31 augusti. Bifoga kopia på din legitimation, specialistkompetens, CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet tillsammans med din ansökan.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.