Sjuksköterske-/läkarstudent till vår tillfälliga epidemiavdelning

Sista ansökningsdag 2024-09-30
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS786/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På infektion vårdas vuxna patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. Infektionssjukdomar har en intressant aspekt i och med att vi kan följa utvecklingen genom människans historia samt dess globala anknytning där man får träffa patienter både i olika åldrar och faser i livet. Vi är en akutvårdsavdelning där alla patienter kommer in via akutmottagningen eller via infektionsmottagningen. Infektionssjukvård handlar ofta om att lösa gåtor i team utifrån ett personscentrerat perspektiv.

Epidemiavdelning

Under högsäsongen för smittsamma luftvägssjukdomar behöver vi förstärka sjukhusets kapacitet att vårda patienter med infektionssjukdomar och har sedan många år tillbaka öppnat upp en tillfällig avdelning under några vintermånader för att ta hand om det ökade patientflödet. I år planerar vi för 14 vårdplatser med huvudsakligen akuta infektionspatienter under perioden 2024-12-02 - 2025-03-31. Avdelningen bemannas av sjuksköterskor från bemanningsföretag, speciellt rekryterade undersköterskor och erfarna infektionsläkare. Utbildningshjälp och stöd finns förstås från ordinarie personal och chefer vid infektionsavdelning 30F. Avdelningen har funnits under liknande former sedan 2017 och utförliga rutiner och administrativt centralt stöd för uppstart finns.

Ditt uppdrag

Du ansvarar för den basala omvårdnaden för 6-7 patienter tillsammans med en undersköterskekollega och en sjuksköterska. Våra patienter har ett växlande omvårdnadsbehov som ger ett varierande arbetstempo med stundtals snabba förändringar i patienternas mående. Infektionsavdelningen är under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska aktivt delta i verksamhetens utvecklingsarbete så att svårt sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar på en avdelning där personalens arbetsmiljö står i fokus. Vi har nära samarbete med våra läkare som finns till hands på avdelningen under hela dagen.

Dina kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är sjuksköterskestudent (klar med T3) och läkarstudent (klar med T6). Meriterande är om du har arbetat på sjukhuset tidigare, tagit NEWS kontroller, provtagning och HLR.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en timanställning eller vikariat med möjlighet till förlängning. Löpande start med introduktion på ordinarie infektionsavdelning och därefter tjänstgöring på epidemiavdelningen. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden innebär rotation, dag, kväll och natt enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig till någon av våra chefer:
Avdelningschef Infektionsavdelning 30F Ellen Gessbo Tiusanen, 018-611 43 15
Biträdande Avdelningschef 30F Malin Hållinder, 018-611 56 09

Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

I din ansökan ber vi dig:

  • ange vilken erfarenhet du har av arbete inom vården, tex var du har arbetat och vilken typ av arbetsmoment
  • bifoga ett aktuellt studieintyg från universitetet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.