Lasarettets sjukhusvärdar

Tack vare ett samarbete mellan Lasarettet i Enköping, Röda Korset och Volontärcentrum finns det ideella sjukhusvärdar som kan hjälpa både dig som patient och som besökare till rätta på lasarettet.

Inga värdar under juli

Vi värnar våra värdar! Därför har vi tagit beslutet att pausa sjukhusvärdarnas verksamhet under juli på grund av den ökade smittspridningen av Covid-19. Vi hoppas att värdarna ska kunna komma tillbaka igen i augusti. 


Du kan få hjälp av värdarna med:

  • Att hitta rätt på lasarettet. 
  • Att förflyttas mellan olika enheter. 
  • Att hämta dig som patient från en vårdavdelning och hjälpa till med exempelvis färdtjänstbeställning. Värdarna kan bara hjälpa till med beställning av sjukresetaxi om patienten har ett intyg utfärdat av vårdgivaren. 
  • Att följa med till Apoteket Ugglan. 
  • Att ge skjuts i rullstol om du behöver det.

Sjukhusvärdarna står normalt vid en pulpet innanför huvudentrén och du känner igen dem på att de bär en röd väst. Det finns två sjukhusvärdar på plats per pass. 

Finns ingen på plats betyder det att båda värdarna är ute och hjälper en annan besökare. Om du inte har väldigt bråttom kan du vänta en liten stund så kommer någon av dem strax tillbaka för att hjälpa dig.

Dessa tider finns de på plats

Värdarnas uppdrag har förlagts till de tider då flest besökare behöver hjälp.

Måndag klockan 9-12
Tisdag-torsdag klockan 9-15
Fredag klockan 9-12

Det går att ringa till sjukhusvärdarna och beställa tid i förväg, till exempel om du ska komma till lasarettet en viss tid och önskar bli mött i huvudentrén. Telefonnumret är 0701-62 62 16.

Läkarbesök och ledsagning

Värdarna följer inte med under ditt läkarbesök. Önskar du en ledsagare under själva läkarbesöket går det bra att vända sig till kommunens volontärverksamhet på nummer 0171-62 54 57 eller Röda Korset på nummer 0171-387 20 och beställa en ledsagare för hela besöket.

Sjukhuspersonalen har möjlighet att söka sjukhusvärdarna vid behov.

Sjukhusvärdarna har samma tystnadsplikt som sjukhusets övriga medarbetare.

Kontakt

Nedan hittar du kontaktuppgifter om du har frågor om sjukhusvärdarna, deras uppdrag och arbetsätt.

Volontärverksamheten i Enköpings kommun

Sirpa Huismann

Telefon: 0171-62 56 59

E-post: sirpa.huisman@enkoping.se

Röda Korset

Kristina Hansson

Telefon: 0736-90 91 70

Biblioteket Infocenter vid lasarettet

Marina Seinert Ricciuti