Region Uppsala satsar på att införa självbetjäningsterminaler

2017-06-01 Pressmeddelande

Snart inför hela Region Uppsala självbetjäningsterminaler där patienterna själva kan registrera sin ankomst inför mottagningsbesök. Från den 29 maj till midsommar genomförs en pilot vid ingång 95/96 på Akademiska sjukhuset. Även Hälsa och habilitering, Lasarettet i Enköping och Primärvården startar piloter denna vecka.

För Primärvårdens del rör det sig om Svartbäckens vårdcentral, där det också blir möjligt att betala för besöket i terminalen. Om dessa piloter faller väl ut kommer breddinförande inom hela Region Uppsala att ske med start i november. Ett tiotal självbetjäningsterminaler i månaden kommer att införas under 2018.

Modellen har tidigare prövats med framgång just vid ingång 95/96 på Akademiska sjukhuset, den gången dock med en annan leverantör. Region Uppsala har nu upphandlat en ny leverantör av självbetjäningsterminaler.

- Terminalerna förenklar för patienterna och förkortar väntetiderna till receptionen. Det vi redan ser är att det blir ett bra flöde, och med självbetjäningsterminaler får vi nu också förbättrade möjligheter att lägga tid på de som faktiskt behöver anmäla sig i en reception. Exempelvis synskadade och asylsökande som bara kan legitimera sig med så kallade LMA-kort, säger projektledaren Charlotta Gullbrandson.

Ytterligare information:

Charlotta Gullbrandsson, projektledare: 070 – 373 92 64

Kontakt

Jakob Larsson Pressekreterare Regionkontoret jakob.larsson@regionuppsala.se 070-384 53 19

Bilder