Region Uppsalas vårdcentraler får fler e-tjänster

2017-03-29 Pressmeddelande

Region Uppsalas egna vårdcentraler utökar sina e-tjänster. Nu kan patienter se sina bokade tider och avboka tider direkt via 1177.se

– Det här är ett sätt att underlätta för patienterna att kontakta våden och göra enkla ärenden, som inte kräver en personlig kontakt, säger David Borgestig, verksamhetsutvecklare vid Primärvården.

De nya tjänsterna infördes den 1 mars. Under första månaden funktionen var igång var det nästan 400 patienter som hittade funktionen och valde att avboka sin tid direkt via nätet.

– Trots att vi inte marknadsfört tjänsten nämnvärt är det många som redan hittat den. Vi ser att användningen av e-tjänsterna på 1177.se har ökat. Man är van vid att göra andra typer av ärenden på nätet, som banktjänster och biljettbokningar, och då blir det naturligt att också kunna se sina bokade tider och avboka tid på samma sätt, säger David Borgestig.

Nästa steg i utvecklingen blir att patienter ska kunna boka tider direkt via nätet.

– Vi räknar med att den möjligheten successivt börja införas vid Region Uppsalas egna vårdcentraler under hösten, säger David Borgestig.

Ytterligare information:
David Borgestig, verksamhetsutvecklare Primärvården, tel 018-611 71 69

Kontakt

Jessica Elgenstierna Presschef Regionkontoret jessica.elgenstierna@regionuppsala.se 070-611 39 51