Ny e-tjänst för tandvården

2017-09-22 Pressmeddelande

Folktandvården Uppsala län är bland de första i landet att erbjuda patienter möjlighet att teckna frisktandvårdsavtal och läsa individuella skötselråd digitalt.
- Det här ligger i linje med vår ambition gällande e-hälsa och gör informationen tillgänglig för över 43 000 personer i Uppsala län, säger Folktandvårdens IT-chef Kristina Wass.

 

Lösningen innebär att patienten kan läsa igenom och godkänna avtalet digitalt hemma i lugn och ro.
- Bortsett från nyttan att enkelt kunna se och administrera sitt avtal, hoppas vi att det leder till både minskad miljöpåverkan och portokostnader. VI har haft tidbokning på nätet sedan 2010 och vi använder oss också mycket av sms i vår kommunikation. Så det här är ett naturligt steg för oss, säger Kristina Wass.


Frisktandvård är Folktandvårdens erbjudande om tandvård till fast pris där regelbunden undersökning och de flesta behandlingarna ingår, inklusive akuta besök. I nuläget har över 43 000 personer tecknat avtal.
Endast patienter som är färdigbehandlade och har gjort en undersökning under de senaste sex månaderna kan godkänna avtal digitalt. E-tjänsten ger även möjlighet att se sina individuella egenvårdsråd och ändra kontaktuppgifter, kontonummer och betalsätt.
De som fortsatt vill ha utskrivna avtalsförslag på kliniken kommer att få det.

Så här ser och tecknar du avtal
• Logga in på 1177.se med mobilt bank-ID eller e-legitimation.
• Lägg till din Folktandvårdsklinik som personligt val, om du inte redan gjort det. Se rubriken Mottagningar och ”Hitta och lägg till”.
• Välj e-tjänsten Frisktandvårdsportal.
• Läs igenom och tryck ”spara och godkänna avtal”.

För mer information, Kristina Wass 018-611 61 74.

Länkar

Kontakt

Jessica Elgenstierna Presschef Regionkontoret jessica.elgenstierna@regionuppsala.se 070-611 39 51

Bilder