Sjukvården förbereder sig för valborgsfirande

2019-04-24 Pressmeddelande

Region Uppsalas sjukvårdsverksamheter förbereder sig nu inför valborgsfirandet i Uppsala. Ett sjukvårdsteam kommer att cirkulera i de välbesökta områdena, ungdomsmottagningarna delar ut kondomer och Akademiska sjukhuset ställer upp ett tält utanför akutmottagningen.

 

Hälso- och sjukvården i Region Uppsala har förberett sig för att kunna bidra till ett säkert sista aprilfirande i Uppsala.

Ett sjukvårdsteam bemannat med läkare och sjuksköterskor från Nära vård och hälsa kommer att finnas på plats från morgontimmarna fram till 20-tiden på kvällen och cirkulera i välbesökta områden, som forsränningen och Ekonomikum-parken. Patrullen kan ta hand om till exempel mindre sår, skavsår, stukningar, brännskador och berusning. Vid behov kan de också få direktkontakt med polis, ambulans och akuten på Akademiska. Läkarna och sjuksköterskorna bär tydligt märkta reflexvästar.

Medarbetare från Region Uppsalas ungdomsmottagningar och mottagningen för unga män kommer också att synas i folkvimlet, när de delar ut gratis kondomer till behövande.

Även vid Akademiska sjukhuset förbereder man sig inför sista april. Där kommer som tidigare år ett tält att ställas upp utanför akutmottagningen, där exempelvis berusade personer kan få vård.

 

Kontaktperson:
Anna-Carin Bring, specialist i allmänmedicin, Region Uppsala, tel 018-611 77 08 (mobil)

Kontakt

Jessica Elgenstierna Presschef Regionkontoret jessica.elgenstierna@regionuppsala.se 070-611 39 51