Fjärdhundraland ekonomisk förening vann Stora Turismpriset 2019

2019-12-05 Pressmeddelande

Det blev den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland, nominerad av Region Uppsala, som vann Stora Turism-priset 2019. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Årets vinnare korades i går kväll och får nu ett pris på 100 000 kronor.

-  Det är mycket glädjande att en sådan här satsning på turism som en del av regional utveckling får priset. Besöksnäringen är viktig och skapar möjligheter, kommenterar Björn-Owe Björk (KD), regionråd med ansvar för regional utveckling.

Motiveringen från juryn löd: "Fjärdhundraland har skapat ett arbetssätt där många små verksamheter tillsammans bildar en helhet utifrån platsens genuina förutsättningar. Här tas allas engagemang och kunskap tillvara för att skapa en hållbar helhet”.

Alla län i Sverige erbjuds att årligen nominera en kandidat till priset. Från Uppsala län nominerade nu alltså Region Uppsala den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland, som med över 100 medlemmar arbetar för att skapa en attraktiv destination och en levande landsbygd i området mellan Uppsala, Stockholm och Västerås.

-  Det här är ett kvitto på att samverkan fungerar, säger Karin Södergren, regional destinationsutvecklare på Region Uppsala.

Kontakt

Björn-Owe Björk (KD), regionråd: 072 – 217 32 78 Karin Södergren, regional destinationsutvecklare, Region Uppsala: 076-118 21 10 Mats Thorburn, ordförande, Fjärdhundraland ekonomisk förening: 070-173 93 99

Bilder