Tema depression i nya numret av 1177 Vårdguiden

2019-12-06 Nyheter

Årets sista nummer av tidningen 1177 Vårdguiden skickas i helgen ut till länets brevlådor. Huvudtemat den här gången är depression, hur det yttrar sig och vad vi kan göra för att må bättre.

Det är många som tycker att det är jobbigt med mörkret den här årstiden och för den som är deprimerad kan det bli extra svårt. Bland annat berättar Ida i ett reportage om hur hon blev apatisk efter att hennes pappa dog, senare fri från sin depression tack vara träningen. Läsaren får också ta del av Jimmies resa från diagnosen dystymi, en mildare form av depression, som han tog sig ur bland annat med hjälp från en samtalsgrupp.

Tidningen 1177 Vårdguiden innehåller också tips kring sjuka barn, råd om att sluta snusa, artiklar om förmaksflimmer, ofrivillig ensamhet bland äldre, Akne, samt läkemedel och miljöpåverkan.

Tidningen 1177 Vårdguiden skickas ut till vårdmottagningar och hushåll i länet fyra gånger per år och räknas som samhällsinformation. Den är ett komplement till webbplatsen 1177.se, Region Uppsalas samlade plats för e-tjänster och information om vård och hälsa. 1177 Vårdguiden är en tjänst från alla Sveriges regioner.

Länkar

Bilder